Antena 3 CNN Politică Băsescu a prezentat avizul Ministerului Justiţiei: "Înregistrarea nu e autentică" (VIDEO)

Băsescu a prezentat avizul Ministerului Justiţiei: "Înregistrarea nu e autentică" (VIDEO)

Băsescu a prezentat avizul Ministerului Justiţiei: "Înregistrarea nu e autentică" (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
02 Dec 2009   •   17:56

Preşedintele Traian Băsescu a făcut public miercuri rezultatul expertizei pe care a solicitat-o la începutul acestei săptămâni Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC). Şeful statului a cerut INEC emiterea unui aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă imaginile din campania electorală din toamna anului 2004, de la Ploieşti, difuzate de ziarul ?Gardianul? şi preluate de posturile TV, conţin urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

- Am primit avizul 181 de la INEC.
- Avizul are 18 pagini. Îl voi utiliza şi în procesul cu domnul Dinu Patriciu.
- Analiza s-a făcut pe CD-ul cu imaginilie încărcate pe site-ul Gardianul.
- Înregistrarea nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.
- Clipul conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării realităţii
- Se pare că unii încearcă să câştige alegerile prin nişte falsuri
- Am o singură concluzie ?Să-ţi fie ruşine, Dinu Pătriciu!?




Potrivit unui comunicat venit din partea Ministerului Justiţiei, din componenţa căruia face parte şi INEC, avizul a fost remis administraţiei prezidenţiale, miercuri, 2 decembrie, autorităţii publice care l-a solicitat.

?În urma solicitărilor primite din parte mass-media cu privire la solicitarea adresată INEC de Administraţia Prezidenţială, Institutul Naţional de Expertize Criminalistice face următoarele precizări: Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) a primit, luni 30 noiembrie, din partea Administraţiei Prezidenţiale o solicitare a preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru emiterea unui aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă imaginile din campania electorală din toamna anului 2004, de la Ploieşti, difuzate de ziarul ?Gardianul? şi preluate de posturile TV, conţin urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii. Institutului Naţional de Expertize Criminalistice informează că rezultatul avizului solicitat a fost comunicat, miercuri 2 decembrie, autorităţii publice care l-a solicitat. Menţionăm că rezultatul avizului poate fi făcut public doar de către autoritatea care l-a solicitat? a se arată în acest comunicat.

Comunicatul de presă al INEC (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close