Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă aş fi condus PD-L, nu ar fi rămas niciun politician care nu respectă deciziile partidului

Băsescu: Dacă aş fi condus PD-L, nu ar fi rămas niciun politician care nu respectă deciziile partidului

Băsescu: Dacă aş fi condus PD-L, nu ar fi rămas niciun politician care nu respectă deciziile partidului
11 Aug 2010   •   16:40

Traian Băsescu a declarat miercuri, la RRA, că dacă ar fi condus PD-L-ul nu ar fi existat în partid politicieni care să nu respecte ?regula de aur? a democraţiei interne, mai precis deciziile luate de majoritate chiar dacă ?s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru?, relatează Mediafax.

"A existat un senator care nu a înţeles de ce ne-am întâlnit la Snagov. A fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am răspuns primei invitaţii, pentru că urma moţiunea de cenzură şi fără o discuţie cu grupurile parlamentare în mod cert Guvernul cădea. Repet, în mod cert Guvernul cădea. Cea de-a doua am făcut-o pentru că le promisesem la prima discuţie că vom mai avea o a doua discuţie, după moţiunea de cenzură. Acum analizez dacă merită să mai fac a treia discuţie, pentru că văd că sunt politicieni care încearcă să facă un joc pe această temă, pe implicarea mea în partid. Eu nu m-am implicat niciodată şi vă asigur că, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente", a precizat preşedintele Băsescu, la RRA.

Şeful statului a mai menţionat că, dacă s-ar fi aflat la cârma partidului, nu ar fi rămas în PDL niciun politician care nu respectă "regula de aur" a democraţiei interne într-un partid.

"Discutăm şi, când am decis, respectăm toţi ce am decis. Când a decis majoritatea, indiferent că s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost în partid, dacă eu conduceam partidul", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a subliniat şi faptul că, dacă s-ar fi aflat într-o asemenea situaţie, ar fi ales acelaşi stil de conducere a partidului ca pe vremea când era preşedintele PD.

"Confruntarea de idei în partide, mai ales când sunt la guvernare, trebuie făcută în interiorul partidelor. Nu-ţi poţi permite luxul să încerci să-ţi creezi notorietate atacând partidul. Asta reflectă laşitatea acestor oameni. Ei nu au forţă să se ducă în interiorul partidului să spună: asta nu e în regulă. Este uşor să faci o declaraţie la televizor să devii imăportant. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred că au destule de observat la partidele de opoziţie. Spre exemplu, eu, dacă aş fi fost parlamentar, pe declaraţia făcută de marele om de stat care are prezenţă de 1% în Parlament şi e supărat că s-a tăiat 25% din salariu, l-aş fi făcut pulbere", a adăugat şeful statului. El a menţionat de asemenea lipsa de reacţie a acestor politicieni faţă de "lipsa de soluţie a partidelor de opoziţie".

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close