Antena 3 CNN Politică Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal. Recomand atitudinea mea: calmă (VIDEO)

Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal. Recomand atitudinea mea: calmă (VIDEO)

Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal. Recomand atitudinea mea: calmă (VIDEO)
09 Dec 2009   •   15:27

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că demersul PSD de contestare a alegerilor prezidenţiale este unul legal, constituţional şi democratic, făcând însă apel la calm şi responsabilitate în ceea ce priveşte mijloacele utilizate. Declaraţiile au fost făcute la Palatul Cotroceni, actualul şef al statului precizând încă de la început că vorbeşte în calitate de preşedinte în exerciţiu şi nu de candidat.

Băsescu a ţinut să le mulţumească românilor pentru prezenţa la vot şi să facă un apel la reconciliere în cazul partidelor politice.

"Din punctul meu de vedere, cred că perioada competiţiei s-a încheiat şi acum a venit timpul să revenim la priorităţi, dacă le-am uitat cumva. La priorităţile ţării, la priorităţile cetăţenilor", a declarat Băsescu.

"Este obligatoriu ca în interiorul clasei politice să aibă loc un proces de reconciliere, dacă acest proces este necesar. Eu îl consider necesar pentru că numai o clasă politică reconciliată poate să ducă înainte mesajele pe care noi toţi le-am primit de la cetăţeni cu ocazia referendumului şi a alegerilor prezidenţiale", a mai spus Băsescu.



Traian Băsescu a vorbit şi despre demersul PSD privind contestarea alegerilor. Acesta susţine că procesul este unul democratic şi legal, însă a ţinut să facă un apel la responsabilitate în privinţa mijloacelor utilizate. Acestea, susţine Băsescu, trebuie să fie democratice şi să fie evitate minciuna şi dezinformarea. În plus, actualul şef al statului le-a recomandat liderilor politici să aibă o atitudine calmă, dând ca exemplu atitudinea sa.

"Eu cred că cea mai bună atitudine e cea pe care eu o am, adică un calm cu care să privim la zbaterea politicienilor, la procesul legal, prevăzut în Constituţie, prevăzut în lege. Deci, PSD-ul nu face nimic ilegal. Atât mi-aş permite să atenţionez, asupra mijloacelor, dacă pot fi cele care să genereze acea linişte pe care mi-o promitea candidatul PSD, doar dacă se poate", a spus Băsescu.

"Îmi permit să fac un apel la responsabilitate. În acest demers legal, trebuie să existe responsabilitate şi din partea politicienilor şi din parte instituţiilor, dar şi din partea mijloacelor mass-media. Eu sunt convins că instituţiile statului vor funcţiona corect, aşa cum au funcţinat pe întregul parcurs al procesului electoral", a mai declarat preşedintele în exerciţiu.



Antena3.ro



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close