Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre un politician care a avut un rol CHEIE în conducerea României: "A avut sabia deasupra capului"

Băsescu, despre un politician care a avut un rol CHEIE în conducerea României: "A avut sabia deasupra capului"

Băsescu, despre un politician care a avut un rol CHEIE în conducerea României: "A avut sabia deasupra capului"
de O.P.    |    02 Sep 2013   •   13:22

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că privatizarea CFR Marfă a fost prost pregătită, dar Relu Fenechiu a fost "cu sabia deasupra capului pusă de premier" şi nu avea cum să facă altfel, apreciind totodată că Guvernul a favorizat câştigătorul licitaţiei.

"Aş fi văzut o privatizare cu un investitor strategic definit cu obligaţia de a moderniza compania şi de suma de la încasare, sub rezerva că nerespectarea clauzei de investiţii atrage anularea privatizării. Nu mi se pare o treabă foarte serioasă când cel declarat câştigător aleargă prin Rusia, prin eu ştiu ce ţări, să găsească bani cu care să cumpere, nu ştiu unde va găsi bani cu care să modernizeze compania", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

El a arătat că, potrivit declaraţiilor primului-ministru, contractul de privatizare se va semna luni, dar că a fost un investitor foarte favorizat. "A fost un investitor foarte favorizat în tot procesul. În plin proces de licitaţie s-au transformat datoriile în acţiuni, din iunie abia acum Guvernul a dat hotărârea, să-i dea timp să caute bani. L-am mai atenţionat pe Victor Ponta dacă nu cumva această întârziere nu a fost deliberată pentru a-l favoriza", a adăugat Băsescu.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close