Antena 3 CNN Politică Băsescu: E nevoie de un Guvern care să aibă majoritate, nu doar să treacă prin Parlament (VIDEO)

Băsescu: E nevoie de un Guvern care să aibă majoritate, nu doar să treacă prin Parlament (VIDEO)

Băsescu: E nevoie de un Guvern care să aibă majoritate, nu doar să treacă prin Parlament (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
16 Dec 2009   •   15:30

Obiectivul legat de viitorul Guvern nu este doar instalarea sa până la Crăciun, ci ca acesta să aibă o majoritate în spate, nu doar să treacă prin Parlament a afirmat preşedintele Traian Băsescu în debutul consultărilor cu grupul parlamentarilor independenţi condus de fostul social-democrat Gabriel Oprea.

Deşi acest grup a crescut de la 19 la 25 de reprezentanţi prin racolarea altor senatori şi deputaţi PSD şi PNL, şeful statului a sugerat că este nevoie de obţinerea unui sprijin parlamentar mai mare pentru viitorul guvern care să permită nu doar validarea sa în legislativ, ci şi transpunerea efortului de modernizare al statului în realitate.
Băsescu a apreciat că este nevoie de modernizarea statului şi de aplicarea referendumului, pentru aceasta fiind necesar un Guvern cu majoritate, nu doar unul care să poată trece în Parlament. El le-a spus celor din grupul independenţilor că speră că aceştia vor susţine reformele necesare modernizării statului.

El a ţinut să mai spună că o majoritate parlamentară acceptată nu poate fi decât una care să pună în aplicare rezultatul referendumului din 22 noiembrie.

"Ştiu că sunt discuţii între parlamentari. Majoritatea nu poate fi una care nu este hotărâtă să pună în aplicare rezultatul referendumului. Rezultatul referendumului este cea mai democratică decizie a poporului şi nu putem face abstracţie de ea. Ştiu că au existat negocieri între partide, în care una din condiţii era neaplicarea referendumului", a susinut şeful statului.

În ceea ce priveşte actuala criză economică, Băsescu a atras atenţia că indiferent ce guvern va veni acesta nu va putea decât să diminueze efectele acestei stări de lucru economice.

"Dar un Guvern sănătos poate diminua efectele crizei", a arătat şeful statului, adăugând că în contextul globalizării, este imposibil ca România să iasă singură din criză.

Deputatul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la consultările de la Cotroceni, că membrii grupului independenţilor din Parlament vor vota fără rezerve un Guvern competent pentru a putea pune capăt crizei.
"Doctrina noastră este bazată pe interesul naţional. Noi credem că statul român trebuie să se întărească mai mult ", i-a spus el preşedintelui Băsescu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close