Antena 3 CNN Politică Băsescu face portretul-robot al viitorului preşedinte: Daniel Morar se încadrează

Băsescu face portretul-robot al viitorului preşedinte: Daniel Morar se încadrează

Băsescu face portretul-robot al viitorului preşedinte: Daniel Morar se încadrează
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    23 Apr 2014   •   17:26
Preşedintele Traian Băsescu se pregăteşte să lanseze unul dintre cei mai fideli oameni ai săi în lupta pentru Cotroceni. Băsescu a făcut astăzi portretul viitorului preşedinte, fără să-i dea iniţial numele.

Întrebat direct însă, şeful statului a recunoscut că l-ar susţine pe Daniel Morar pentru o candidatură la preşedinţia României.

"O să încerc să fac un portret-robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie. (...) Sunt mulţi care se încadrează în acest portret-robot. S-ar putea ca românii să aleagă un alt tip de preşedinte. Daniel Morar se încadrează în portretul pe care l-am făcut", a declarat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Adevărul Live.

Preşedintele a arătat că nu spune că viitorul preşedintele trebuie să aibă 25 de ani, dar "poate să fie la peste 40 de ani, undeva acolo", să nu fi trăit în societatea comunistă, care făcuse asistaţi şi dependenţi de stat. "Să fi trăit mai mult în perioada după Revoluţie", a adăugat Traian Băsescu. 
 
Preşedintele a mai arătat că i-ar plăcea ca viitorul preşedinte să aibă capacitate de negociere politică. 
 
"Nu ca mine, din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul, să poată negocia cu partidele la putere şi cu partidele din opoziţie, pentru găsirea unor soluţii", a mai afirmat Băsescu. 

Citiţi şi Traian Băsescu: Ponta ar fi un preşedinte controlat de baroni

De ce nu s-a dus Traian Băsescu la inundaţii




×
Subiecte în articol: Daniel Morar
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close