Antena 3 CNN Politică Băsescu: Formularea din raportul CE cu privire la Legea ANI este extrem de dură, pe bună dreptate. Poate aude şi domnul Frunda

Băsescu: Formularea din raportul CE cu privire la Legea ANI este extrem de dură, pe bună dreptate. Poate aude şi domnul Frunda

Băsescu: Formularea din raportul CE cu privire la Legea ANI este extrem de dură, pe bună dreptate. Poate aude şi domnul Frunda
20 Iul 2010   •   17:42

Formularea din raportul CE cu privire la noua Lege ANI este una ?extrem de dură, pe bună dreptate. (...) Poate aude şi domnul Frunda?, a declarat marţi, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema raportului pe Justiţie al CE.

Preşedintele a citat din raportul CE în care se arată că "noua Lege ANI subminează grav eficacitatea procesului de verificare, de sancţionare şi de confiscare a bunurilor nejustificate şi nu este conformă cu angajamentele asumate de România la momentul aderării".

Şeful statului a spus apoi că "formularea Comisiei Europene mi se pare extrem de gravă, pe bună dreptate". Traian Băsescu a citat în continuare din raport: "Noua lege întrerupe dezvoltarea încurajatoare a ANI şi încalcă angajamentele luate de România în momentul aderării". Aici, Băsescu a spus: "Poate află şi domnul Frunda".

Comisarii Uniunii Europene au prezentat marţi raportul anual pe Justiţie pentru România. Un raport critic ce aminteste de legea de funcţionare a ANI, de lipsa sprijinului politic pentru combaterea corupţiei sau de eficienţa în funcţionarea instanţelor judecătoresti.

Asta în timp ce în cazul Bulgariei, raportul a arătat că " reforma a fost puternic impulsionată, există voinţă politică să se reformeze sistemul judiciar, au fost îmbunătăţite procedurile penale".

Potrivit raportului, noua lege ANI pune în pericol rezultatele pozitive obţinute de agenţie şi face ca România să îşi încalce la modul cel mai clar angajamentele de la aderare. Comisia recomandă revizuirea legii, în conformitate cu angajamentele asumate de România la momentul aderării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close