Antena 3 CNN Politică Băsescu: Geoană nu se poate duce acasă, la mama soacră, dacă nu mă înjură

Băsescu: Geoană nu se poate duce acasă, la mama soacră, dacă nu mă înjură

Băsescu: Geoană nu se poate duce acasă, la mama soacră, dacă nu mă înjură
Sursa foto: geoana basescu
15 Apr 2009   •   10:16

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, comentând atacurile preşedintelui PSD îndreptate împotriva sa, că Mircea Geoană "nu se poate duce acasă la mama-soacră" dacă nu-l înjură pe Băsescu, dar că, atâta vreme cât acuzaţiile nu boicotează activitatea Guvernului, este "în regulă".
Şeful statului a spus că actualul Guvern este "ce puteam avea mai bun în momentul de faţă", şi că ambele partide care îl formează au dat cei mai buni oameni pentru ministere. "Chiar dacă am putea avea puncte de vedere divergente, deocamdată majoritatea parlamentară a fost un suporter al Guvernului, indiferent de declaraţiile unora şi ale altora care fac parte din majoritate, dar nu cu responsabilitate executivă", a precizat Băsescu, la TVR 1, arătând că, în ceea ce-l priveşte, este solidar cu măsurile Executivului.
Amintindu-i-se de o declaraţie de marţi a lui Mircea Geoană care îl viza, Băsescu a spus că acesta nu poate dormi dacă trece o zi fără să lanseze atacuri la adresa sa
În ceea ce priveşte atacurile persoanelor "fără responsabilitate executivă", Băsescu s-a referit la Mircea Geoană, care a avut, în ultima perioadă, intervenţii publice acuzatoare la adresa şefului statului: "Nu poate dormi dacă, nu se poate culca ... Cum se duce acasă la mama-soacră să spună: "Astăzi am venit şi n-am fost suficient de bărbat să-l înjur pe Băsescu". Se duce, întâi mă înjură de două ori şi pe urmă merge acasă".

"Atâta timp cât acuzaţiile sau atacurile sunt numai la mine şi nu boicotează activitatea Guvernului, consider că este în regulă, ceea ce nu înseamnă că nu mai fac câte o glumă, pentru că eu sunt un om cu simţul umorului", a adăugat Băsescu.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat marţi, în apărarea lui Adrian Năstase, că şeful statului s-a implicat în dosare aflate pe rolul instanţelor, că are o "obsesie bolnăvicioasă" faţă de liderii PSD şi că încearcă să-şi protejeze "propriile vulnerabilităţi" aruncând "acuze în toate direcţiile".

"Trebuie să constat încă o dată că preşedintele României nu înţelege să-şi respecte obligaţiile constituţionale. Credem că ieri, la declaraţiile de presă de după întâlnirea cu sindicatele din educaţie, a sărit calul în mod excesiv. S-a implicat în mod direct într-o serie de dosare care se află pe rolul instanţelor şi în atenţia justiţiei române, o ingerinţă politică nepermisă", a spus Mircea Geoană.

Şeful statului a ţinut să denunţe, luni, campania îndreptată împotriva sa prin care se încearcă acreditarea ideii că preşedintele se află în spatele tuturor dosarelor din justiţie. "Probabil că aici foarte potrivit ar fi ca în sfârşit să-i dau un răspuns domnului Adrian Năstase, care de vreo trei ani o ţine într-una că preşedintele i-a făcut dosar",a precizat Băsescu, arătând că dosarele fostului prim-ministru Adrian Năstase au plecat "de la turnătoriile propriilor lui colegi de partid".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Adrian Nastase
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close