Antena 3 CNN Politică Băsescu i-a cerut lui Boc să o demită pe şefa Secretariatului General al Guvernului

Băsescu i-a cerut lui Boc să o demită pe şefa Secretariatului General al Guvernului

Băsescu i-a cerut lui Boc să o demită pe şefa Secretariatului General al Guvernului
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   16:42

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Emil Boc să o demită pe Daniela Andreescu, potrivit unor surse din Guvern, citate de Antena 3.

De altfel, şi europarlamentarul Cristian Preda cere demiterea de urgenţă a acesteia, după ce Antena 3 a dezvăluit că secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a atribuit rudelor sale mai multe spaţii ale RA-APPS.

Premierul Emil Boc a anunţat că şefa secretariatului general al Guvernului urmează să explice cum au ajuns spaţiile RA-APPS la rudele sale.

"Doamna Andreescu va face toate precizările publice cu privire la toate problemele care se ridică", a declarat prim-ministrul Emil Boc.

Explicaţiile Danielei Andreescu de până acum l-au înfuriat însă la culme pe europarlamentarul Cristian Preda.

"Aroganţa răspunsurilor formulate de Daniela Andreescu la întrebările care i-au fost adresate este intolerabilă (...) Secretarul general al Guvernului avea datoria de a lămuri simplu şi clar ce i s-a reproşat, nu de a tortura limba juriştilor pentru a machia interese private. Decenţa cere înlocuirea Danielei Andreescu de urgenţă", scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda, pe blogul său.

Senatorul PDL Iulian Urban şi deputatul PDL Mircia Giurgiu au cerut şi ei măsuri în acest caz.

O anchetă realizată de Antena 3 a arătat cum rudele şefei SGG, Daniela Andreescu, desfăşoară activităţi economice în diverse spaţii ale RA-APPS. Fiul Danielei Andreescu are un club de pescuit sportiv într-unul din spaţiile Regiei. Soţul secretarului general al Guvernului, Aurel Teodorescu, are şi el o firmă, Huntfish Delta SRL, tot într-o clădire RA-APPS, în care Daniela Andreescu susţine că funcţioneză un ONG.

" În cazul spaţiului din str. Matei Basarab aparţinând RA-APPS, acesta a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA (..). Chiria stabilită de Regie şi plătită pentru acest spaţiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de Euro lunar, la care se adaugă cheltuielile cu utilităţile", se arată într-un comunicat de presă remis de SGG.

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a făcut public unul dintre mesajele pe care le-a primit de la soţul secretarului general al Guvernului, fostul ofiţer de securitate Aurel Teodorescu. Mesajul a fost prezentat în ediţia de joi seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

 


                                                                     

×
Subiecte în articol: Daniela Andreescu demitere cerere Emil Boc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close