Antena 3 CNN Politică Băsescu: Intenţia liderului PSD de a candida la prezidenţiale este "nefericită" (VIDEO)

Băsescu: Intenţia liderului PSD de a candida la prezidenţiale este "nefericită" (VIDEO)

Băsescu: Intenţia liderului PSD de a candida la prezidenţiale este "nefericită" (VIDEO)
Sursa foto: presedintele romaniei
10 Mar 2009   •   03:52

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că intenţia liderului PSD Mircea Geoană de a candida la alegerile prezidenţiale este una "nefericită" şi a spus că mare risc pentru coaliţie este propria ei decredibilizare.

"Ce intenţie nefericită are..", a intrevenit preşedintele Băsescu în momentul în care realizatorul emisiunii de la postul public de televiune, unde era invitat, amintea de declaraţiile liderului PSD privind o posibilă candidatură la preşedinţie. "Eu nu sunt parte a protocolului PSD - PD-L. De acest lucru profită toţi cei din PSD ca să atace preşedintele şi ar trebui ori să aibă o limită, ori să ştie că s-ar putea să primească replici", a continuat Traian Băsescu.



Întrebat de declaraţia unui alt lider PSD, Adrian Năstase, potrivit căreia şeful statului va scoate, la un moment dat, PSD de la guvernare, Băsescu a negat categoric. "Nu, asta e o inepţie. O inepţie. Cum să scoţi, să distrugi ceva ce-i construit. Nu, poţi cel mult să critici", a spus Băsescu. El a adăugat că "deocamdată" coaliţia funcţionează şi Guvernul are stabilitate. "Sigur că este un efort uriaş al unora să creeze impresia de lipsă de stabilitate, dar deocamdată Guvernul e stabil", a punctat Băsescu.

Şeful statului e de părere că cel mai mare pericol pentru această coaliţie de guvernare este decredibilizarea şi că "ar fi păcat" ca majoritatea parlamentară să uite angajamentele electorale."Important este ca şi colegii cu care am făcut majoritatea să realizeze că este esenţial pe de o parte să reformăm statul, pe de altă parte să cheltuim optim bruma de bani pe care o avem în perioadă de criză. Şi cred că mai este un lucru extrem de important aici, este justificare acestei alianţei. În faţa românilor... Şi este clar că nici electoratul PD-L, nici electoratul PSD n-a fost fericit cu această alianţă. Dar este clar că, dacă electoratele celor două partide şi cetăţenii vor vedea că la o majoritate de 70% nu reformezi statul şi nu ai abordările corecte în perioadă de criză, vor constata singuri că nu se justifică alianţa. Deci marele pericol al acestei alianţe nu este dacă cineva pierde europarlamentarele sau pierde prezidenţiale, marele risc al acestei alianţe este propria ei decredibilizare", a spus Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close