Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu mi-am pierdut speranţa că ar putea veni şi liberalii la guvernare (VIDEO)

Băsescu: Nu mi-am pierdut speranţa că ar putea veni şi liberalii la guvernare (VIDEO)

Băsescu: Nu mi-am pierdut speranţa că ar putea veni şi liberalii la guvernare (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
16 Dec 2009   •   16:01

Preşedintele Traian Băsescu speră că liberalii vor renunţa la inflexibilitatea lor şi vor participa la guvernare în condiţiile în care Parlamentul trebuie să adopte bugetul pe 2010, codurile de procedură penală şi civilă şi o serie de legi organice, precum cea a răspunderii fiscale asumate prin acordul cu FMI. Şeful statului a sugerat că formula unei majorităţi fragile, doar pentru a investi viitorul guvern în legislativ este inacceptabilă. Băsescu a mai afirmat că îşi doreşte un guvern şi un premier cu care să coopereze şi lucra pentru a transpune principalul său obiectiv promovat în timpul campaniei sale electorale: modernizarea şi reformarea statului român.

?Nu mi-am pierdut speranţa ca ar putea veni şi liberalii. Rămâne să vedem cât sunt de inflexibili în privinţa fomării guvernului. Ce este de neconceput, este un guvern care doar să treacă. Avem codurile de procedură penală şi civilă, legea răspunderii fiscale, avem bugetul sunt foarte multe lucruri care ţin de o majoritate solidă? a explicat Băsescu în timpul consultărilor cu delegaţia UDMR.



Şeful statului a făcut şi portretul viitorului premier: un om cu care să poată lucra şi colabora pentru a putea transpune şi obiectivul din programul său politic - reformarea statului român.

?Îmi doresc un guvern cu care să pot lucra şi să poată prelua din agajamentele electorale pe care eu le-am facut pentru ca altfel nu ar avea rost ca preşedintele să se mai prezinte cu un program în campanie. Obiectivul meu este modernizarea statului român. Sunt convins că se poate constitui o majoritate care să-şi asume şi acest efort de modernizare a statului? a mai afirmat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close