Antena 3 CNN Politică Băsescu: Numirea lui Cioloş nu înseamnă o favorizare a României de către viitorul comisar al Agriculturii

Băsescu: Numirea lui Cioloş nu înseamnă o favorizare a României de către viitorul comisar al Agriculturii

Băsescu: Numirea lui Cioloş nu înseamnă o favorizare a României de către viitorul comisar al Agriculturii
Sursa foto: Traian Bãsescu
27 Noi 2009   •   15:42

Desemnarea lui Dacian Cioloş drept comisar pentru agricultură constituie un semnal de încredere de care România avea nevoie şi un lucru care demonstrează capacitatea de a atinge obiective importante în UE, a afirmat vineri preşedintele Traian Băsescu, după anunţarea nominalizării candidatului român pentru acest post de către preşedintele Comisiei Europene, Manuel Jose Barroso.
"E un lucru extrem de important pentru România având în vedere că Politica Agricolă Comună este unul din pilonii Uniunii Europene. Desemnarea lui Cioloş e un semnal de încredere de care România avea nevoie pentru a-şi confirma locul în interiorul UE", a mai spus preşedintele, punctând importanţa subiectului prin prisma bugetului alocat şi al numărului mare de oameni implicaţi în activităţi de agricultură şi industrie alimentară.

Şeful statului a subliniat însă că ţara noastră nu ar trebui să se aştepte la un tratament privilegiat din partea viitorului comisar pe Agricultură, pornind de la faptul că acesta ar fi român sau pentru că a fost susţinut de autorităţile şi cercurile politice de acasă pentru ocuparea acestei funcţii.

?Dincolo de orice speculaţie precizez că domnul Cioloş nu este un comisar al României, ci al UE, şi nimeni nu este îndreptăţit să gândească la o favorizare din partea comisarului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale? a avertizat Traian Băsescu.

Şeful statului a atras atenţia că se poate vorbi şi de un succes diplomatic al României, un eveniment care demonstrează capacitatea de a atinge obiective importante în UE la care au participat atât preşedinţia şi guvernul, cât şi partidele politice parlamentare care su susţinut şi au făcut lobby pentru candidatura lui Cioloş.

Comisarul european propus pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, la rândul său, că nominalizarea sa pentru acest post reprezintă " o dovadă în plus că şi un candidat din România poate să primească încrederea pentru a-şi asuma un portofoliu important la Parlamentul European". "Mă simt un rezultat al şansei pe care a avut-o România la Uniunea Europeană. Mă bucur că mi se oferă şansa să pot să îmi aduc contribuţia profesională, intelectuală la această construcţie europeană la care România a aderat. Sper să pot să dovedesc că voi fi în măsură să îmi asum acest important portofoliu şi că împreună cu toate statele membre UE şi cu Parlamentul Euroepan să putem să contribuim la o evoluţie, la o adaptare a politicii agricole comune pentru ca această politică comunitară să rămână în continuare unul din pilonii de bază ai construcţiei europene", a mai susţinut Cioloş.

Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close