Antena 3 CNN Politică Băsescu: Parlamentul României a FRATERNIZAT cu clanul Bercea. Acest clan a fost condamnat prima dată în mandatul meu

Băsescu: Parlamentul României a FRATERNIZAT cu clanul Bercea. Acest clan a fost condamnat prima dată în mandatul meu

Băsescu: Parlamentul României a FRATERNIZAT cu clanul Bercea. Acest clan a fost condamnat prima dată în mandatul meu
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    26 Iun 2014   •   10:35
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că declaraţia Parlamentului prin care i se cere demisia este "un lucru extrem de grav", "o acţiune de intimidare a justiţiei", el acuzând Legislativul că "a fraternizat cu clanul Bercea".

Declaraţia a fost făcută de şeful statului pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la lucrările Consiliului European, care au loc joi şi vineri.
 
Întrebat ce părere are despre declaraţia adoptată ieri de Parlament, prin care i se cere demisia, şeful statului a spus: "Este o declaraţie a Parlamentului care preia integral susţinerile clanului Bercea şi care judecă înaintea justiţiei. Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acţiune de intimidare a justiţiei, pentru că toată declaraţia se susţine pe afirmaţiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea".
 
Preşedintele a afirmat că, din acest motiv, spune că Parlamentul "a fraternizat cu clanul Bercea".

Totodată, Traian Băsescu a ţinus să sublinieze faptul că acest clan a fost condamnat în mandatul său.
 
"Aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu observă două lucruri fundamentale: în primul rând faptul că pentru prima dată membrii acestui clan, în frunte cu liderul clanului, au fost condamnaţi în mandatul meu". Apoi, nimeni nu ia în consideraţie punctele de vedere ale celui acuzat (Mircea Băsescu - n.r.), ci totul se sprijină pe afirmaţiile şi probele prezentate de acest clan", a spus Băsescu.
 
Preşedintele a adăugat, de asemenea, că nimeni nu ia în coniderare faptul că fratele său a făcut denunţul de şantaj şi anul trecut, şi anul acesta.
 
În plus, Traian Băsescu a arătat că s-a abţinut să facă orice fel de declaraţie, deşi a afirmat că ştie punctul de vedere al fratelui său, pentru că nu vrea să se spună că influenţează Justiţia.

La finalul declaraţiei, preşedintele a lovit din nou Antena 3.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său, Mircea Băsescu
 
Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat, iar UDMR s-a abţinut de la vot. Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are consecinţe juridice.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close