Antena 3 CNN Politică Băsescu: Profesorul e mai bine plătit decât mine. Avem şi posibilitatea să mai căutăm un job (VIDEO)

Băsescu: Profesorul e mai bine plătit decât mine. Avem şi posibilitatea să mai căutăm un job (VIDEO)

Băsescu: Profesorul e mai bine plătit decât mine. Avem şi posibilitatea să mai căutăm un job (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Aug 2010   •   17:54

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la postul public de radio, că orice trăitor într-o ţară trebuie să plătească impozit, indiferent că venitul este mic sau mare sau pe drepturi de autor. Iar profesorii, susţine şeful statului, ar trebui să-şi mai ia un serviciu dacă vor să câştige mai mult, pentru că "aşa e în capitalism". Băsescu e de părere că profesorii câştigă mai mult decât el, raportat la numărul de ore lucrate. 

Orice trăitor într-o ţară este dator cu un impozit. Doar aşa se vor aduna bani la buget pentru plata pensiilor, consideră Traian Băsescu.

"Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro. (...) După mine, una din soluţiile corecte este introducerea impozitării, introducerea cotei unice, pe orice fel de venit, indiferent că e pensie mică, mare, că e venit din activităţi culturale, drepturi de autor", a declarat Traian Băsescu la Radio România Actualităţi.

"România ar da o lovitură extraordinară din punct de vedere al creşterii credibilităţii dacă în perioada următoare ar găsi formula să impoziteze toate veniturile din România cu cota unică. Ar fi o chestiune de credibilitate şi de capacitate de a soluţiona o problemă structurală extrem de delicată", a mai spus Băsescu.

Profesorii, mai bine plătiţi decât preşedintele

În afara faptului că nu plătesc impozit pe toate veniturile, unii românii muncesc şi puţin, crede şeful statului. Traian Băsescu a exemplificat cu profesorii şi constructorii.

?Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei noastre. Dânsul are totuşi 16 ore pe săptămână, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă face socoteala la plata cu ora, s-ar putea să constate că e mai bine plătit decât mine pe oră. Pe de altă parte, toţi mai avem posibilitatea să mai căutăm un job, o jumătate de normă. Aşa e viaţa în capitalism", a spus şeful statului, răspunzând astfel unei plângeri venite din partea unui profesor care susţine că are salariul de 900 de lei.

Referitor la constructori, şeful statului a ţinut să sublinieze că, în România, aceştia lucrează de la 8:00 la 16:00, în timp ce, în alte ţări precum Italia, programul unui constructor este "zi-lumină".

Reclamaţii au primit şi agricultorii. Preşedintele Traian Băsescu susţine că în România a devenit o practică să se încaseze subvenţia de 100 Euro la hectar, în timp ce hectare întregi rămân pârloagă, motiv pentru care şi acest venit trebuie impozitat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: impozit venit profesori
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close