Antena 3 CNN Politică Băsescu se războieşte cu "magnaţii": Deşi au datorii la stat, sunt cei mai împotriva taxelor şi dau lecţii

Băsescu se războieşte cu "magnaţii": Deşi au datorii la stat, sunt cei mai împotriva taxelor şi dau lecţii

Băsescu se războieşte cu "magnaţii": Deşi au datorii la stat, sunt cei mai împotriva taxelor şi dau lecţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2010   •   08:54

Preşedintele Traian Băsescu s-a războit, miercuri seară, la postul public de televiziune cu "magnaţii", care deşi au datorii la stat, sunt "cei mai împotriva taxelor şi dau lecţii". Preşedintele l-a dat drept exemplu pe omul de afaceri Dinu Patriciu, despre care a spus că şi-a transferat datoriile la Kaz Munai Gaz, companie care va fi executată.

"Împotriva taxelor îl vedem de domnul Nicolae, îl vedem pe domnul Patriciu, care încă n-a dat banii înapoi, cei 600 de milioane, ci i-a transferat la Kaz Munai. De ce nu executăm Kaz Munai? Va fi executat. A încercat Kaz Munai să-şi facă o mărire de capital să nu... Domnul Patriciu n-a întrebat pe nimeni când a făcut vânzarea, nici măcar pe prietenul Tăriceanu: Măi, vând cu tot cu datorie la kazahi",  a declarat Traian Băsescu.

"În schimb ne dă lecţii tot timpul de ce avem de făcut. Vine Temeşan, l-aţi văzut pe toate televizoarele. Ăsta a distrus Bancorexul şi acum dă lecţii ce să facă băncile. Vine televiziunea lui Vântu şi ne dă lecţii şi ea. Pentru ăsta că aşa a hotărât Justiţia plăteşte FPS-ul 100 de milioane şi CEC-ul 300 de milioane de euro fiecare, iar el ne dă lecţii. S-a depăşit măsura în ţara asta. Deci cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate", a continuat preşedintele.

Şeful statului a mai arătat că "magnaţii" au stimulat în toată perioada de criză "dezbinarea, neîncrederea", "fură Guvernul", "fură preşedintele", "moare preşedintele", pentru că "mai au nevoie de o debandadă ca la începutul anilor '90 ca să mai pună sub control tranzacţiile statului".

Antena3.ro


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close