Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Sarkozy vor semna punerea în aplicare a parteneriatului strategic

Băsescu şi Sarkozy vor semna punerea în aplicare a parteneriatului strategic

Băsescu şi Sarkozy vor semna punerea în aplicare a parteneriatului strategic
03 Feb 2008   •   09:47

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, va sosi, luni, la Bucureşti, într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale programul vizitei include convorbiri oficiale la nivel înalt, urmate de o conferinţă de presă comună a celor doi şefi de stat. La convorbiri, va fi analizat stadiul cooperării bilaterale, sub aspect politic, economic şi cultural, şi vor fi examinate poziţiile promovate de cele două state faţă de chestiuni de interes comun în plan european şi internaţional.

Cu prilejul vizitei, şefii celor două state vor semna un document de punere în aplicare a parteneriatului strategic dintre România şi Franţa, document care va pune în evidenţă o serie de obiective politice care vor orienta cooperarea bilaterală în următorii ani, sprijinind în acelaşi timp procesele de modernizare a României şi de consolidare a capacităţii de a acţiona ca membru al Uniunii Europene.

Conform sursei citate, parteneriatul strategic este stabilit pe o perioadă de cinci ani, urmând ca valabilitatea sa să fie extinsă cu perioade succesive de cinci ani. Ceremonia primirii oficiale va avea loc luni, la ora 13,55, pe Platoul de Ceremonii al Palatului Cotroceni. După dejunul oferit de preşedintele Traian Băsescu în onoarea preşedintelui Republicii Franceze, vor avea loc convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

La ora 15,30, cei doi preşedinţi vor semna ?Declaraţia comună pentru punerea în aplicare a unui parteneriat strategic între România şi Franţa?, moment care va fi urmat de declaraţiile de presă. În cursul după-amiezii de luni, preşedintele Sarkozy se va întâlni cu prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu şi va susţine o alocuţiune în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

Rompres

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close