Antena 3 CNN Politică Băsescu susţine că sunt bani pentru salarii, Guvernul îl contrazice. Cine minte?

Băsescu susţine că sunt bani pentru salarii, Guvernul îl contrazice. Cine minte?

Băsescu susţine că sunt bani pentru salarii, Guvernul îl contrazice. Cine minte?
24 Oct 2008   •   17:28

Conflict deschis între Preşedinţie şi Guvern. În timp ce Traian Băsescu a promulgat legea privind creşterea salariilor profesorilor cu 50%, Executivul consideră că această decizie ar destabiliza economia României. Cele două instituţii se contrazic, în următoarea perioadă putând să ne aşteptăm la mişcări surprinzătoare pe scena politică. Miza adevărată a discuţiilor se rezumă la o singură întrebare: există bani pentru această majorare?
Preşedintele Traian Băsescu susţine că da. "Aş spune că bani există şi toate analizele îmi probează acest lucru. Mai mult decât atât, din bugetul de 6% se poate asigura plata salariilor mărite până la 31 decembrie, deci din bugetul actual", a declarat vineri preşedintele. În acelaşi timp Guvernul îl contrazice pe şeful statului. Mai mulţi oficiali din partea Executivului au susţinut că această majorare nu poate fi pusă în practică. Mai mult, Guvernul spune că această majorare ar crea un precedent, ceea ce va determina cereri de majorări salariale din partea tuturor sindicatelor.
Deocamdată, ţara pare că se află într-o situaţie fără precedent, având în vedere şi criza financiară internaţională care afectează România. Este clar, din această ecuaţie cineva minte. Cine credeţi că spune adevărul?
Puteţi trimite comentarii legate de acest subiect pe adresa [email protected].
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu guvern
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close