Antena 3 CNN Politică Berceanu, Blaga şi Videanu, acuzaţi de PSD că au ordonat ştergerea filmărilor din secţiile speciale de vot

Berceanu, Blaga şi Videanu, acuzaţi de PSD că au ordonat ştergerea filmărilor din secţiile speciale de vot

Berceanu, Blaga şi Videanu, acuzaţi de PSD că au ordonat ştergerea filmărilor din secţiile speciale de vot
Sursa foto: Radu Berceanu
08 Dec 2009   •   15:10

Miniştrii democrat-liberalii Blaga, Berceanu şi Videanu ar fi cerut prefecţilor, în urma întâlnirii pe care au avut-o ieri la MAI, să şteargă imaginile filmate de camerele video la secţiile speciale, a acuzat marţi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. În replică, Berceanu susţine că secretarul generala al PSD visează, deoarece imaginile filmate în secţiile speciale există.
"Am primit informaţii că, în urma întâlnirii pe care au avut-o ieri (luni - n.r.) la MAI, domnii Blaga, Videanu şi Berceanu au solicitat prefecţilor să facă tot ce le stă în putinţă să şteargă imaginile filmate de camerele de luat vederi la secţiile speciale", a afirmat Dragnea, înainte de a merge la CCR pentru depunerea reclamaţiei PSD cu privire la fraudarea alagerilor şi ncesitatea anulării lor.
El a arătat că PSD face apel la prefecţii din România să nu comită această ilegalitate.
Potrivit şi liderului PSD, Marian Vanghelie, liderii PD-L Blaga, Videanu şi Berceanu s-ar fi întâlnit pentru a acoperi fraudele de la alegeri şi pentru a pune la cale un plan prin care să împiedice PSD să facă un dosar foarte bine pregătit despre aceste fraude.
"Mă îngrijorează modul de presiune pe care l-a făcut (Traian Băsescu - n.r.) cu aparatul de stat şi, mai mult, chiar întâlnirea care au avut-o la ministerul de Interne (Blaga, Videanu şi Berceanu - n.r.), pentru că, vedeţi dumneavoastră, ne învârtim cu toţii în România şi aflăm ce se întâmplă. Întâlnirea de acolo a fost pentru a stabili ca nu cumva să se afle unele din fraudele pe care le-au făcut şi să încerce cât mai mult să reţină PSD, să nu poată să depună dosarul foarte bine pregătit", a precizat Vanghelie.

Liderul PDL Radu Berceanu a minimalizat importnaţa acuzaţiilor pesediste, apreciind că Liviu Dragnea visează când spune că Vasile Blaga a şters imaginile din secţiile speciale de votare.
"Liviu Dragnea visează. Trebuia să rămană la Ministerul de interne când a fost pus şi poate ne povesteşte de ce nu a rămas decât trei zile ministru. Asta ar fi într-adevăr un adevăr interesant de ştiut. Văd că acum, de pe margine, şi el inventează câte o chestie şi o transformă în adevăr", a replicat Berceanu.
Întrebat dacă acste imagini există, Radu Berceanu a răspuns: "Bineînţeles că există tot".
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close