Antena 3 CNN Politică Blaga a cedat conducerea MAI. Organizarea turului doi, în mâinile unui secretar de stat

Blaga a cedat conducerea MAI. Organizarea turului doi, în mâinile unui secretar de stat

Blaga a cedat conducerea MAI. Organizarea turului doi, în mâinile unui secretar de stat
Sursa foto: Vasile Blaga
02 Dec 2009   •   15:16

Ministrul interimat al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a delegat toate atribuţiile de la MAI, inclusiv cele legate de organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale. Cu atribuţiile legate de acestă problemă a fost delegat secretarul de stat Mihai Capră.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor interimar Vasile Blaga dezaprobă spectacolul electoral ieftin pus la cale de către PSD pentru a manipula opinia publică. Aşa cum a promis, ministrul Vasile Blaga a respectat, ca de fiecare dată, decizia instanţei", se arată într-un comunicat de miercuri al MAI.

Blaga şi-a delegat astfel toate atribuţiile pe care le are ca ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, "deşi hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nesocoteşte decizia Curţii Constituţionale care spune clar că nici o instanţă nu se poate pronunţa într-un conflict dintre Parlament şi Preşedinţie", se mai arată în comunicat.

Secretarului de stat Mihai Capră a fost însărcinat cu buna organizare a alegerilor prezidenţiale, iar secretarului general al MAI i-au fost delegate atribuţiile legate de calitatea de ordonator de credite al instituţiei.

De asemenea, secretarii de stat Dan-Valentin Fătuloiu şi Marian Tutilescu coodonează activităţile pe domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Departamentul Schengen şi relaţii internaţionale, iar secretarul de stat Irina Alexa se ocupă de relaţiile instituţionale ale MAI.

Secretarii de stat Marius Tiberiu Martinescu şi Liviu Grădinaru au în coordonare componentele privind reforma administraţiei publice locale şi relaţia cu comunităţile locale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close