Antena 3 CNN Politică Blaga: Atacul USL, fără precedent în ultimii 22 de ani. Totul a pornit de la plagiatul lui Ponta

Blaga: Atacul USL, fără precedent în ultimii 22 de ani. Totul a pornit de la plagiatul lui Ponta

Blaga: Atacul USL, fără precedent în ultimii 22 de ani. Totul a pornit de la plagiatul lui Ponta
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    04 Iul 2012   •   12:26

Preşedintele demis al Senatului, Vasile Blaga, consideră că acţiunile USL din ultima perioadă constituie un atac fără precedent în ultimii 22 de ani şi că această situaţie a plecat de la plagiatul lui Ponta, de care a scris presa internaţională.

"Ne află în faţa unui atac premeditat şi concentrat asupra statului de drept şi a valorilor democratice. (...) Aceste acţiuni nu au precedent în ultimii 22 de ani. (...) Toată această suită de şocuri a venit ca să distragă atenţia de la problemele României", printre care "plagiatul domnului Ponta, care nu mai are acum niciun cuvânt în faţa lui Crin Antonescu", a declarat, miercuri, Vasile Blaga.

Noul preşedinte al PDL a spus că suita de atacuri din ultima vreme a USL a pornit cu preluarea de către Guvern a Monitorului Oficial.

"În acest fel, Guvernul poate manipula acum prin publicarea sau nepublicarea unor documente în Monitorul Oficial", a precizat Blaga.

Următorul pas, a continuat acesta, a fost înlocuirea Avocatului Poporului, pentru că "doar el are dreptul sa atace la Curtea Constituţională o ordonanţă de urgenţă".

În acţiunile întreprinse de USL, a urmat atacarea CCR. "Mai întâi, Crin a vrut înlocuirea judecătorilor Curţii Constituţionale, iar în urma protestelor opiniei publice, USL a dat înapoi şi cred că renunţă la această intenţie", a adăugat şeful demis al Senatului.

"În schimb, (USL - n.r.) a dat OG pentru CC, ordonanţă care nu va putea fi atacată la CC, deci devine clar cum a fost făcut planul de combaterea a democraţiei şi combatere a acţiunilor statului. Aşadar, ULS, Ponta, Crin Antonescu au atacat şi luat pe rând instituţiile fundamentale ale statului", a spus Blaga.

În opinia sa, USL vrea să îşi subordoneze astfel legea şi justiţia.

"Această suită de abuzuri asupra instituţiilor statului urmăreşte câteva obiecte clare - USL vrea să pună la punct un stat în care lgea şi justiţia îi sunt subordonate, asta pentru că ei se simt în siguranţă doar în afara legii", a adăugat şeful PDL, Vasile Blaga.

În finalul declaraţiei pe care a făcut-o, Blaga l-a atacat pe premierul Victor Ponta, spunând că nimeni nu şi-a permis în ultimele două decenii să nu respecte o decizie a CC, făcând referire aici la faptul că prim-ministrul a fost cel care s-a dus să reprezinte România la summitul de la Bruxelles.

"Aceste acţiuni nu au precedent în ultimii 22 de ani, când nimeni nu şi-a permis să ignore o decizie a CC, aşa cum a făcut Ponta, după ce a decis să reprezinte România la Consiliul European", a încheiat Vasile Blaga.







×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close