Antena 3 CNN Politică Blaga, despre Legea migraţiei primarilor: Desparte bărbaţii de c****

Blaga, despre Legea migraţiei primarilor: Desparte bărbaţii de c****

Blaga, despre Legea migraţiei primarilor: Desparte bărbaţii de c****
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Aug 2014   •   20:58

Liderii opoziţiei împrumută limbajul trivial unul de la celălalt. Vasile Blaga susţine că ordonanţa prin care primarii pot să aleagă partidul din care face parte va arăta cine sunt bărbaţii şi cine sunt curvele din administraţia locală.

Declaraţia acestuia, care parafrazează un reproş făcut de Ioan Rus în 2010 referitor la interesul naţional, se aseamănă izbitor cu afirmaţia lui Teodor Baconschi. Acesta spunea recent că "orice târfă dă lecţii poporului român".

 
"Tot s-a vorbit de această lege a migraţiei, a traseismului politic. Ca să îl citez pe Ioan Rus, desparte bărbaţii de curve", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, pe 28 august, de Guvern.
 
Premierul Victor Ponta a declarat că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, el precizând că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10 zile, cum era iniţial.
 
Odată cu intrarea în vigoare la 1 septembrie, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu aprobe ordonanţa care modifică legea aleşilor locali, considerând că este neconstituţional ca primarilor să li se permită să îşi aleagă partidul din care fac parte, cu mai puţin de 12 luni înaintea alegerilor prezidenţiale. 

Ambasada Statelor Unite ale Americii se declară îngrijorată faţă de ordonanţa guvernului referitoare la migraţia primarilor.

Intenţia de promovare a acestei OUG a fost anunţată în 22 august, la Suceava, de către vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propunea ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Dragnea vrea o ordonanţă prin care primarii să poată trece la alt partid, fără să-şi piardă mandatul
 
Migraţia primarilor scandalizează opoziţia. Guvernul ar fi informat ambasadele despre proiect

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Interviu exploziv: Ofițer sub acoperire, dezvăluiri despre rețelele de traficanți
x close