Antena 3 CNN Politică Blaga: PDL nu va recunoaşte referendumul cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi

Blaga: PDL nu va recunoaşte referendumul cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi

Blaga: PDL nu va recunoaşte referendumul cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   13:56

PDL nu va recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga.

"Noi, PDL, nu vom recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi. Înţelegem în acest fel să respectăm cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului, în democraţie regulile nu se schimbă în timpul jocului", a precizat Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Fostul şef al Senatului a mai spus că lui i s-a părut incorect şi faptul că în secţiile de vot, la referendum, va fi prezent un singur reprezentant al celor care îl susţin pe Traian Băsescu, şi anume al PDL şi cinci reprezentanţi ai altor formaţiuni politice.

Marţi, Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Pe de altă parte, USL a propus ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu să se desfăşoare pe parcursul a două zile.


×
Subiecte în articol: vasile blaga pdl prezenta la vot
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close