Antena 3 CNN Politică Blaga, retras din staff-ul de campanie al lui Băsescu: "Voi asigura alegeri libere şi corecte" (VIDEO)

Blaga, retras din staff-ul de campanie al lui Băsescu: "Voi asigura alegeri libere şi corecte" (VIDEO)

Blaga, retras din staff-ul de campanie al lui Băsescu: "Voi asigura alegeri libere şi corecte" (VIDEO)
Sursa foto: Vasile Blaga
02 Oct 2009   •   11:56

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga a anunţat vineri că va face tot posibilul pentru a asigura românilor desfăşurarea unor alegeri prezidenţiale "libere şi corecte". În acest sens, Blaga a reiterat afimaţia de ieri potrivit căreia va renunţa la conducerea campaniei lui Traian Băsescu şi nu va face nici măcar parte din staff-ul de campanie al PDL. În paralel, ministrul interimar a susţinut că va "accentua" campania de informare menită să îi avertizeze pe cei cu gânduri de fraudare electorală pentru a ştii ce consecinţe legale vor suporta în cazul în care sunt prinşi asupra faptului.
"Voi asigura organizarea de alegeri libere şi nu voi face parte din staff-ul de campanie nici al lui Traian Băsescu, nici al PD-L-ului. Sunt secretarul general al PD-L şi îmi voi exercita funcţia respectivă, dar nu în calitate de şef al staff-ului de campanie", a afirmat Vasile Blaga.
Ministrul a precizat că nu va anula ordinul lui Dan Nica privind măsurile de prevenire luate pentru asigurarea corectitudinii alegerilor prezidenţiale deoarece conţine mai multe elemente bune. El a data asigurări că nu va propune "modificarea niciunui act normativ deja aprobat în vederea bunei funcţionări şi pregătiri a alegerilor prezidenţiale".
În schimb, Ministerul de interne urmează să accentueze o campanie de de informare cu privire la "riscul la care ajung cei care se expun, cei care încalcă legea, şi aici este vorba de votul multiplu".



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close