Antena 3 CNN Politică Boc bagă Executivul în şedinţă: variantele de guvern şi schimbarea prefecţilor PSD, posibile teme

Boc bagă Executivul în şedinţă: variantele de guvern şi schimbarea prefecţilor PSD, posibile teme

Boc bagă Executivul în şedinţă: variantele de guvern şi schimbarea prefecţilor PSD, posibile teme
Sursa foto: Emil Boc
01 Oct 2009   •   13:51

Premierul Emil Boc pregăteşte, pentru joi, o şedinţă de guvern, în care să fie analizată situaţia politică creată în urma demisiei miniştrilor PSD, susţin surse democrat-liberale. Pe lângă variantele de guvern, în cadrul acestei şedinţe va fi analizată şi oportunitatea menţinerii miniştrilor PSD demisionari pentru încă 15 zile în conformitate cu prevederile Legii privind responsabilitatea ministerială. Guvernul ar putea să discute şi modalităţile de schimbare a prefecţilor susţinuţi de către PSD, posibil prin retragerea acestora în posturi de inspector guvernamental.

Şedinţa de guvern este programată, la acest moment, pentru ora 19.00.

"Nu există o ordine de zi stabilită, dar este posibil să fie luată o decizie în privinţa prefecţilor susţinuţi de PSD", au arătat sursele citate.

În cazul în acrae această variantpă de lucru ar fi acceptată, PDL ar putea avea prilejul de a organiza alegerile prezidenţiale cu un ministru interimar la MAI, evitând astfel trecerea prin furcile votului parlamentar necesar pentru validarea unui nou guvern. Un ministru poate exercita interimar atribuţiile unui alt minister timp de 45 de zile, fapt care ar prinde Cabinetul Boc în această situaţie tranzitorie şi în timpul desfăşurării scrutinului prezidenţial.
Miniştrii PSD şi-au depus, joi, demisiile la Palatul Victoria, ca urmare a revocării lui Dan Nica, prin decret prezidenţial, din postul de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor.
PSD deţine în Guvern portofoliile Educaţiei, Sănătăţii, Afacerilor Externe, Muncii, Agriculturii, Relaţiei cu Parlamentul, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Internelor şi Mediului.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close