Antena 3 CNN Politică Boc îl invită oficial pe Antonescu la negocieri pe tema unei guvernări comune

Boc îl invită oficial pe Antonescu la negocieri pe tema unei guvernări comune

Boc îl invită oficial pe Antonescu la negocieri pe tema unei guvernări comune
Sursa foto: Emil Boc
09 Dec 2009   •   13:52

Liderul PDL, Emil Boc a trimis o scrisoare către omologul său liberal, Crin Antonescu, prin care îi cere o întâlnire pentru a discuta posibilitatea constituirii unei guvernări comune, a anunţat, miercuri, prim-vicepreşedintele democrat-liberal, Adriean Videanu. Reprezentantul PDL a mai arătat că în prezent UDMR este considerat un partener foarte apropiat în ceea ce priveşte programul de guvernare şi constituirea unei majorităţi guvernamentale. Videanu a exclus, cel puţin în momentul de faţă, posibilitatea unor discuţii cu PSD pe tema unei colaborări.

Videanu a precizat că liderul PDL, Emil Boc a trimis în mod oficial o scrisoare lui Crin Antonescu prin care îl invită pe acesta la negocieri pe tema unei posibile guvernări comune.

"Din câte ştiu, preşedintele Emil Boc a trimis o invitaţie scrisă PNL pentru a începe discuţiile pentru constituirea unei majorităţi, în vederea constituirii Guvernului", a declarat Videanu.

Adriean Videanu a mai spus că nu ştie când a fost trimisă această scrisoare, dar democrat-liberalii aşteaptă rezultatele şedinţei conducerii PNL de miercuri după-amiază.



În ceea ce priveşte UDMR, Videanu a sugerat că această formaţiune este deja privită de conducerea PDL ca un partener foarte apropiat în ceea ce înseamnă constituirea unei majorităţi guvernamentale.

?UDMR, este membru PPE, avem foarte multe în comun. Este un partener foarte apropiat PDL în ceea ce priveşte programul de guvernare şi în ce înseamnă constituirea unei majorităţi guvernamentale? a subliniat Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL susţine însă nu că se poate pune problema în acest moment al iniţierii unor discuţii cu social-democraţii pe tema guvernării.

?Nu cred că PDL în momentul de faţă poate iniţia o colaborare cu PSD. Este important să aşteptăm validarea alegerilor, apoi vom începe discuţiile pe program, principii de guvernare? a mai spus Videanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close