Antena 3 CNN Politică Bogdan Olteanu: În acest moment, nu îl bate nimeni pe Băsescu

Bogdan Olteanu: În acest moment, nu îl bate nimeni pe Băsescu

Bogdan Olteanu: În acest moment, nu îl bate nimeni pe Băsescu
Sursa foto: bogdan olteanu
09 Mar 2009   •   05:36

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu laudă neintrarea la guvernare a PNL, apreciind că partidul său ar fi fost călcat în picioare de PDL, dacă s-ar fi găsit în locul Partidului Social Democrat.
?Nu ar fi fost înţelept să fim acolo unde-i acum PSD-ul, în nişte condiţii chiar mai proaste. Pentru că, dacă PSD-ul este călcat în picioare în felul acesta de către Boc - nu le numeşte oameni, finanţează prioritar ministerele PDL, trece peste proiectele lor politice - este clar că PNL, un partid mai mic decât PSD ca pondere în parlament, ar fi avut parte de un tratament şi mai prost?, declara Olteanu într-un interiviu pentru Evenimentul Zilei.


Pe de altă parte, referindu-se la guvernarea partidului său, liderul PNL crede că criticii aproprierii sale de Viorel Hrebenciuc ar trebui să îi mulţumească pentru această relaţie deoarece au rămas la putere. În plus, acesta recunoaşte că deşi a negociat cu liderul parlamentar PSD multe proiecte de legi, moţiunea de cenzură a negociat-o ?cu cei care nu au dorit la momentul respectiv să facă guvern PSD-PDL: Adrian Năstase, Miron Mitrea, Ion Iliescu. Dar ca să revin la povestea cu Hrebenciuc, el mi-a asigurat sprijinul pentru foarte multe legi, după cum mi-au oferit şi alţii sprijin, doar că lui Cristian Rădulescu şi celorlalţi nu le plăcea să intre pe uşa mea taman când presa era strânsă în faţă. Lui Hrebenciuc i-a plăcut foarte tare să intre pe uşă când era toată presa. O face şi acum. Este una dintre pârghiile lui de putere. Aşa cum era una dintre pârghiile lui de putere să intre la guvern şi să se afle. Ştie să se pună în valoare?.

Bogdan Olteanu mai afirmă că Dinu Patriciu este un susţinător al lui Crin Antonescu, aşa cum a făcut-o şi în 2001, deşi între Tăriceanu şi Patriciu există o relaţie bună, de prietenie.

Referindu-se la alegerile prezindeţiale, politicianul recunoaşte că în acest moment, nimeni nu îl bate pe Băsescu, conform sondajelor. Totuşi, PNL este obligat să desemneze un candidat: ?dacă nu găsim un candidat cu şanse să obţină un rezultat foarte bun, atunci cel care va fi ales preşedinte. Este prima responsabilitate pe care şi-o asumă: ori aduce pe cineva mai bun decât el, ori candidează?.
Cu toate acestea, nu pare a se orienta spre cel mai vehiculat nume: Sorin Oprescu: ?Am mai avut o experienţă cu un primar care în mod vădit nu făcuse dovada competenţei. Nu trebuie să persişti în greşeală. Eu înţeleg că Oprescu nu candidează şi asta rezolvă discuţia. Mi-aş dori să existe un candidat puternic împotriva lui Traian Băsescu.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close