Antena 3 CNN Politică Bugetul agriculturii, suplimentat cu 2,1 miliarde de lei

Bugetul agriculturii, suplimentat cu 2,1 miliarde de lei

Bugetul agriculturii, suplimentat cu 2,1 miliarde de lei
Sursa foto: Comisie parlamentara
09 Ian 2010   •   20:12

Bugetul agriculturii va fi suplimentat cu 2,1 miliarde de lei, prin hotărârea comisiei de buget-finanţe. Ziua nu a fost marcată doar de reuşite la discuţiile pe tema bugetului. Parlamentarii PSD au ameninţat că părăsesc sala din cauza lipsei miniştrilor de la dezbateri. Tot sâmbătă a fost înregistrată şi prima respingere a unui buget, cel al Curţii Constituţionale.

După ce în primele două zile, nu au reuşit să se pună de acord decât pe 247 de amendamente din cele peste 6.000 depuse la acest proiect legislativ, parlamentarii vor să analizeze într-o singură zi toate amendamentele. Propunerea venită de la liberalul Dan Radu Ruşanu şi a provocat, iniţial, reacţii ironice. Unii dintre membrii comisilor de buget atrag atenţia şi că grabă cu care se discută amendamentele la buget nu e cea mai bună.

După ce la începutul şedinţei au acceptat ca la dezbateri să vină în locul ordonatorilor de credite şi secretarii de stat, după pauza de la prânz, liderii PSD au ameninţat că părăsesc sala, supăraţi că miniştri nu au fost prezenţi să-şi susţină bugetele. Democrat-liberalii i-au acuzat că boicotează lucrările.

Premierul Emil Boc doreşte ca bugetul să ajungă în plenul Parlamentului cel târziu până pe 13 ianuarie, iar apoi să vină în ţară delegaţiile organismelor internaţionale cu care se va discuta acordarea României celei de-a treia tranşă de împrumut extern.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close