Antena 3 CNN Politică Campanie atipică pentru alegerile din 27 septembrie. Schimbările anunţate de premierul Orban

Campanie atipică pentru alegerile din 27 septembrie. Schimbările anunţate de premierul Orban

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an va fi una atipică, de care nu am mai avut în România până acum, iar acest lucru se întâmplă din cauza epidemiei de coronavirus şi a măsurilor de protecţie luate de autorităţi pentru a se putea preveni astfel răspândirea cazurilor de infecţie.

Campanie atipică pentru alegerile din 27 septembrie. Schimbările anunţate de premierul Orban
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   14:00

Mai exact, vom avea o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu accent pe mediul on-line, pentru a se putea respecta astfel măsurile de protecţie împotriva COVID-19, a anunţat şeful Guvernului.

"Am adoptat astăzi în guvern (joi - n.r.) un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (...). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe on-line, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii", a afimat premierul Ludovic Oban, joi seara, potrivit digi24.ro.

În plus, şi în ce priveşte organizarea secţiilor de votare se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului. 

Alegeri generale, posibil pe 6 decembrie

"În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate", a explicat şeful Guvernului.

Guvernul a stabilit joi data organizării alegerilor pentru 27 septembrie. Orban a declarat, înaintea ședinței de Guvern, că în cadrul proiectului de lege care urmează să fie adoptat vor fi cuprinse și măsurile de protecție ale celor implicați în procesul electoral.

Despre alegerile generale, premierul a mai spus că acestea ar putea avea loc pe 6 decembrie. "Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată", a afirmat Orban. 
 

×
Subiecte în articol: ludovic oban alegeri locale
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close