Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Candidatul PSD nu va mai fi desemnat de conducerea partidului. Vom avea alegeri preliminare"

Marcel Ciolacu: "Candidatul PSD nu va mai fi desemnat de conducerea partidului. Vom avea alegeri preliminare"

Partidul Social Democrat doreşte preluarea modelului american pentru stabilirea candidatului la prezienţiale. Marcel Ciolacu a anunţat că vor avea loc alegeri preliminare în interiorul partidului, iar apoi va fi desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al României.

Marcel Ciolacu: "Candidatul PSD nu va mai fi desemnat de conducerea partidului. Vom avea alegeri preliminare"
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    09 Mar 2021   •   14:09

Liderul social-democraţilor a explicat faptul că în ultimul an s-au realizat schimbări majore în interiorul partidului, iar PSD se află pe drumul corect.

"Partidul Social Democrat totuși a câștigat două rânduri de alegeri, după ce a pierdut două rânduri de alegeri: cele europarlamentare, cât și cele prezidențiale. Am câștigat atât alegerile locale, cât și alegerile generale. E un lucru evident că drumul PSD este drumul corect pe care se află, în acest moment", a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susţine că va fi preluat modelul american pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Astfel, în interiorul formaţiunii politice vor fi organizate alegeri preliminare pentru stabilirea candidatului.

"Candidatul PSD nu va mai fi desemnat de către conducerea partidului. Vom avea alegeri preliminare, pe model american. Îmi doresc să lărgim cât putem de mult această decizie de a candida. Decizia va fi luată până la ultimul primar, ultimul consilier. S-a terminat asta cu președintele partidului care este obligat, care trebuie să fie și candidat la prezidențiale. Decizia trebuie dusă până la baza partidului.

Eu m-am săturat de situația asta: tu ești președinte al partidului, tu ești tot. Nu mai doresc acest lucru, am promis partidului că lucrurile se vor schimba și mă țin de cuvânt", a declarat preşedintele Partidului Social Democrat, la DC News.

PSD vrea modificarea Constituţiei privind organizarea de alegeri anticipate

Marcel Ciolacu a anunţat că social-democraţii doresc modificarea Constituţiei, în sensul în care un partid iese de la guvernare să fie organizate alegeri anticipate. Preşedintele PSD susţine că suntem printre puţinele ţări în care nu au mai fost organizate alegeri anticipate de mai bine de 30 de ani.

"Avem deja o echipă, dar nu e singura modificare. Avem o echipă întreagă, e și Titus Corlățean, sunt foarte mulți colegi, este și Robert Cazanciuc. Sunt 6-7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției (...) Am cooptat și profesori [de la marile facultăți de drept], lăsați surprizele să meargă în continuare, vom face dezbateri publice.

Vorbim, totuși, de modificarea Constituției. Știm foarte bine că, în România, este foarte greu să faci alegeri anticipate datorită Constituției. Cred că democratic este să fie și alegeri anticipate. Mi se pare singura țară europeană care nu a avut anticipate în 30 de ani. Polonia, Ungaria, toți au avut", a explicat preşedintele PSD.

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu
Parteneri
Patru români au murit în teribilul accident de autocar din Italia
x close