Antena 3 CNN Politică Candidatura lui Honorius Prigoană pentru Camera Deputaţilor, validată de BEM (VIDEO)

Candidatura lui Honorius Prigoană pentru Camera Deputaţilor, validată de BEM (VIDEO)

Candidatura lui Honorius Prigoană pentru Camera Deputaţilor, validată de BEM (VIDEO)
29 Dec 2009   •   13:27

Democrat-liberalul Virgil Tudorache şi-a retras candidatura pentru Camera deputaţilor, în Colegiul 1. Decizia a venit la finalul unei discuţii cu liderul partidului, Emil Boc, şi după ce Biroul Permanent Naţional al PDL nu i-a validat candidatura. În locul său a fost preferat Honorius Prigoană, fiul deputatului Silviu Prigoană, a cărui candidatură a fost validată de Biroul Electoral Municipal.

Apele s-au încins la vârful PD-L după ce conducerea a anunţat că îl va trimite în lupta electorală pe Honorius Prigoană pentru un mandat de deputat. Organizaţia sector 1 l-a votat însă pe Viorel Tudorache, un controversat om de afaceri. Fără să aştepte verdictul conducerii, Tudorache şi-a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Municipal.

Emil Boc a intervenit direct pentru rezolvarea situaţiei. Cei doi au fost chemaţi la o discuţie. Rezultatul a fost unul previzibil. Ca răsplată pentru prestaţia pro-Băsescu, Honorius Prigoană a fost ?uns" candidat PDL la Cameră. Explicaţia oficială: s-a remarcat mai bine în campania prezidenţială şi a avut o prestaţie mai bună în emisiunile televizate din perioada campaniei. De altfel, a venit din Statele Unite special pentru a susţine candidatura Elenei Băsescu. De asemenea, tânărul Prigoană a înfiinţat o filială a PDL în Chicago, oraşul american în care îşi făcea studiile.

Deşi nu i-a picat bine, Tudorache spune că nu va contesta decizia partidului.

Virgil Tudorache nu ştie de ce s-a renunţat la el. Trecutul său ar putea fi unul dintre motive. Este considerat unul dintre capii mafiei imobiliare din nordul capitalei. Este acţionar la zece firme, cu activitate în servicii de pază şi protecţie şi construcţie de hoteluri. Ca politician, de numele lui Tudorache se leagă candidatura la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 pe listele PNG. A ieşit pe locul 3 în colegiul câştigat de democrat-liberala Brânduşa Novac. Tudorache a fost implicat de asemenea în scandalul în care tinerii liberali au fost snopiti in bataie de angajatii firmei de pază a acestuia.

Astfel, la cei nici 24 de ani ai săi, Honorius Prigoană ar putea deveni cel mai tânăr parlamentar al României. În iunie 2008, s-a ales cu dosar penal, după ce a condus cu permisul suspendat. Dosarul s-a soluţionat însă doar cu o amendă de 900 de lei.

Prigoană Junior este cunoscut mai ales pentru escapadele sale mondene. În urmă cu doi ani presa a scris că ar fi fost implicat într-o relaţie cu impresatul Ana Maria Prodan. În America, unde a studiat, Honorius a cunoscut-o pe Corina, o femeie măritată. Studenţi la două facultăţi de renume, Corina şi Honorius s-au îndrăgostit. După multe luni de iubire, Corina s-a convins că Honorius are intenţii serioase în ceea ce o priveşte, aşa că a cerut divorţul de soţul ei.>



Antena 3


×
Subiecte în articol: honorius prigoana
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close