x close

Care sunt adevăratele motive pentru care Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Victor Ponta

de L.D.    |    17 Dec 2012   •   23:29
Care sunt adevăratele motive pentru care Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Victor Ponta 525 Foto: Mediafax

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de luni seara a emisiunii "Sinteza zilei" mai multe momente care îl au în prim-plan pe şeful statului.

În 2008, PDL-ul, sub aripa protectoare a lui Traian Băsescu, a anunțat că dacă ei vor câștiga alegerile, primul ministru va fi Theodor Stolojan.

În 2009, după ce a căzut Emil Boc în Parlament, domnul Traian Băsescu l-a prezentat pe Lucian Croitoru. Acesta s-a mutat chiar la Palatul Victoria, a început să negocieze Guvernul, dar nu a mai apucat să își exercite funcția.

După domnul Croitoru, propunerea președintelui a fost Liviu Negoiță, fostul primar din sectorul 3 al Capitalei.


Ori de câte ori un prim-ministru era desemnat, președintele venea la pupitrul Administrației Prezidențiale, anunțând numele, spunând câteva cuvinte, după care premierul desemnat adresa de asemenea câteva cuvinte.

Însă la desemnarea de astăzi a lipsit cu desăvârșire acest moment. Se pare că șeful statului a promis până acum fotoliul de premier mai multor nume din lumea politică, dar nimic din ce a prezis nu s-a întâmplat.


Traian Băsescu și Mihai Răzvan Ungureanu ne-au tot explicat, în special în ultima vreme, că domnul Victor Ponta nu va fi niciodată prim-ministru.


Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu credea din răsputeri că el va fi numit premier şi după alegerile din 9 decembrie, iar preşedintele României îl vedea pe acesta în fruntea Guvernului şi în anul 2013.


Traian Băsescu a adunat la Administraţia Prezidenţială, pe banii statului, toate pilele democrat-liberalilor şi ale Elenei Udrea. Este vorba despre consilierii şi apropiaţii foştilor miniştri, care au plecat atunci când PDL a pierdut guvernarea.


Mihai Gâdea a prezentat câteva imagini de arhivă, în care 3 candidați pentru funcția de prim-ministru s-au confruntat. Theodor Stolojan a mers la o emisiunea, realizată de Gabriela Vrânceanu-Firea, s-a prezentat drept viitorul premier al României, în condițiile în care el nu a ajuns niciodata în această funcție. 


Mihai Răzvan Ungureanu uimeşte în continuare prin declaraţiile pe care le face. După ce ieri, invitat fiind într-o emisiune Tv, a declarat că va veni cu o propunere de premier la Cotroceni, astăzi nu a mai propus nimic. Vezi aici declaraţii uluitoare ale lui MRU.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati