Antena 3 CNN Politică Cât costă bicicleta și ținuta pe care a purtat-o Iohannis, joi, în plimbarea spre Cotroceni

Cât costă bicicleta și ținuta pe care a purtat-o Iohannis, joi, în plimbarea spre Cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, a mers această dimineață la Cotroceni cu bicicleta. În ciuda faptului că nu este vinerea verde, președintele a vrut să dea un exemplu.

Cât costă bicicleta și ținuta pe care a purtat-o Iohannis, joi, în plimbarea spre Cotroceni
Sursa foto: presidency.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2021   •   15:27

Iohannis își dorește totuși să ofere un exemplu pozitiv și să demonstreze românilor că se poate merge spre locul de muncă și cu un mijloc de transport mai puțin poluant. Astfel încât s-a îndreptat spre Palatul Cotroceni, cu bicicleta

Președintele a optat pentru o bicicletă nemțească electrică, o casă de 500 de lei și un tricou în valoare de 200 de lei. Cel mai nou model pe care Iohannis l-a ales în plimbarea sa spre Cotroceni costă 12.399 lei și se numește Cros Nova 28. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Klaus Iohannis pe bicicletă de 9.000 lei la Cotroceni, în Vinerea Verde

Președintele a recomandat folosirea mijloacelor de transport alternativ, a mersului pe jos sau folosirea transportului în comun, chiar pe ploaie, care ”nu a dăunat nimănui”.

”Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a spus președintele în fața jurnaliștilor, în luna aprilie într-una dintre zilele de vineri, chiar vinerea verde.

Bicicleta Cube, model 2021, cu care a ajuns președintele la Cotroceni costă 9.199 lei. 

 

×
Subiecte în articol: bicicleta Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close