Antena 3 CNN Politică CCR a amânat dezbaterea sesizărilor opoziţiei pe Legea Educaţiei

CCR a amânat dezbaterea sesizărilor opoziţiei pe Legea Educaţiei

CCR a amânat dezbaterea sesizărilor opoziţiei pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact images
22 Dec 2010   •   12:23

CCR a amânat dezbaterea sesizărilor formulate de deputaţii opoziţiei şi de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, privind Legea Educaţiei.

Deputaţii liberali şi social-democraţi au sesizat din nou Curtea Constituţională pe marginea Legii educaţiei, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Potrivit Mediafax, semnatarii consideră că Legea educaţiei este viciată de neconstituţionalitate în ansamblu, adoptarea acesteia fiind realizată cu încălcarea normelor constituţionale referitoare la procedura de legiferare prin angajarea răspunderii de către Guvern.

În sesizare, deputaţii invocă încălcarea dispoziţiilor articolului 1, alineatele 4 şi 5 din Constituţie, coroborate cu dispoziţiile articolului 61, alineat 1, şi ale articolului 114 din acelaşi act fundamental. Majoritatea articolelor se referă la învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, la autonomia universitară, la incompatibilităţile impuse rectorilor şi la modul de reglementare a patrimoniului unităţilor de învăţământ particular şi confesional, despre care semnatarii afirmă că ar institui o naţionalizare



×
Subiecte în articol: CCR Curtea Constitutionala
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close