Antena 3 CNN Politică CCR: Legea Pensiilor şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, constituţionale

CCR: Legea Pensiilor şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, constituţionale

CCR: Legea Pensiilor şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, constituţionale
Sursa foto: Foto: Intact images
15 Dec 2010   •   12:33

Judecătorii de la Curtea Constituţională a decis ca Legea Pensiilor este constituţională. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. CCR a decis că şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor este constituţională.

Astfel, CCR a respins sesizarea PNL privind Legea pensiilor, apreciind astfel că actul normativ este în acord cu prevederile Legii fundamentale. Sesizarea a fost formulată de 55 de parlamentari PNL şi depusă la Curtea Constituţională pe data de 8 decembrie.

PSD a contestat vineri Legea Pensiilor la Curtea Constituţională. Acelaşi lucru l-au făcut liberalii în urmă cu două zile când au contestat la Curte Legea Pensiilor. Sesizarea PNL urmează să fie discutată pe 15 decembrie.

"O asemenea lege face o nedreptate pentru 5 milioane de oameni. Dacă aveţi încredere în ministrul Botiş, e problema voastră", a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, înainte de depunerea contestaţiei.

Noile reglementări au stârnit multe dispute între Putere şi Opoziţie, care a acuzat-o pe Roberta Anastase de fraudă.

Legea pensiilor a ajuns la promulgare, dar şeful statului a retrimis-o în Parlament pentru reexaminare în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a femeilor, care s-a stabilit la 63 de ani.

Legea Pensiilor a trecut, marţi, de Camera Deputaţilor cu 172 de voturi "pentru" şi 125 "împotrivă". Deputaţii au votat legea după ce adoptaseră un singur amendament - cel propus de preşedintele Traian Băsescu.




×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close