Antena 3 CNN Politică Cherie Blair, soţia lui Tony Blair, a vizitat România

Cherie Blair, soţia lui Tony Blair, a vizitat România

Cherie Blair, soţia lui Tony Blair, a vizitat România
17 Apr 2008   •   23:36

Soţia fostului premier Tony Blair, Cherie Blair, a sosit în România, joi, pentru a participa la închiderea conferinţei "Leader SHE". La seminar, s-a dezbătut printre altele, şi condiţia femeii într-o lume a bărbaţilor. La recepţia organizată în cinstea doamnei Blair au fost prezenţi politiceni celebri cu soţiile lor, oameni de afaceri şi artişti. Aceasta nu este prima vizită a lui Cherie Blair în România. Totuşi, surprizele nu au lipsit. Deşi la Casa Albă a încântat-o Stevie Wonder, aici i-a cântat Nelu Ploieşteanu, ce-i drept la ureche.

În ceea ce ăriveşte subiectul abordat la seminar, referitor la femeile în politică, Cherie spune că bărbaţii din politică trebuie să dea locul doamnelor, fără să facă nimic. „Trebuie doar să ne lase în pace să ne arătăm limitele”, a precizat doamna Blair.

Discursul feminist a continuat.

„O femeie munceşte de zece ori mai mult decât un bărbat ca să i se recunoască meritele”, e de părere Cherie.

Prezentul se arată destul de trist pentru doamnele dornice de dezbateri.

„De multe ori bărbaţii propun o femeie mai slabă decât ei, tocmai pentru a spune apoi că nu s-a descurcat",a continuat doamna Blair.

Politicienii roomâni sunt mai optimişti.

„Să ţintim că în următorii ani, după alegerile viitoare să avem probabil un prim-ministru femeie în România”, spune Mircea Geoană, preşedintele PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close