Antena 3 CNN Politică Chiuariu: "singura soluţie este transformarea CNSAS într-o autoritate autonomă de investigaţie" (VIDEO)

Chiuariu: "singura soluţie este transformarea CNSAS într-o autoritate autonomă de investigaţie" (VIDEO)

Chiuariu: "singura soluţie este transformarea CNSAS într-o autoritate autonomă de investigaţie" <font color=red>(VIDEO)</font>
02 Feb 2008   •   11:42

Subiectul CNSAS, care a rămas fără lege de funcţionare, după verdictul Curţii Constituţionale, stârneşte în continuare reacţii în rândul politicienilor. Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că singura soluţie, pentru a salva Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securităţii, este transformarea acestuia într-o autoritate administrativă autonomă de investigaţie.

"Singura soluţie pentru a salva CNSAS este transformarea acestuia într-o autoritate administrativă autonomă de investigaţie. Acesta va face verificări privind calitatea unei persoane de agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste. În cazul în care găseşte probe de poliţie politică, CNSAS va sesiza instanţa judecătorească de contencios administrativ, aceasta putând da verdicte de apartenenţă sau colaborare cu fosta securitate", a declarat liberalul.

Tudor Chiuariu a precizat că o autoritate administrativă autonomă nu poate fi înfiinţată printr-o ordonanţă de urgenţă. "Singura soluţie pentru a salva CNSAS este transformarea acestuia într-un organ de investigaţie, care, în cazul în care găseşte probe de poliţie politică, să sesizeze o instanţă judecătorească, aceasta putând constata calitatea de agent sau de colaborator al fostei securităţi", declară Tudor Chiuariu, secretar general adjunct al PNL.

El a subliniat că aceasta este singura soluţie juridică pentru a continua activitatea CNSAS, după decizia Curţii Constituţionale de joi prin care Legea 187/1999 privind activitatea CNSAS a fost declarată neconstituţională, Parlamentul având 45 de zile pentru a o corecta.

DECLARAŢIILE LUI CHIUARIU PRIVIND CNSAS

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close