Antena 3 CNN Politică Ciolacu și Ciucă dau asigurări că românii nu vor rămâne fără energie elelctrică la iarnă

Ciolacu și Ciucă dau asigurări că românii nu vor rămâne fără energie elelctrică la iarnă

Liderii PNL și PSD, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciulacu, dau asigurări că românii nu vor rămâne fără energie elelctrică la iarnă. ”România nu rămâne fără energie”, afirmă Ciolacu. ”Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie”, afirmă Ciucă.

Ciolacu și Ciucă dau asigurări că românii nu vor rămâne fără energie elelctrică la iarnă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2022   •   12:41

”Capacitatea noastră și de import, și de export e de 2.200. România nu rămâne fără energie”, afirmă Marcel Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a amintit că joi Executivul a aprobat Planul de iarnă, întocmit de „toți cei care își desfășoară activitatea și sunt responsabili de sectorul energetic din România”.

”Am stabilit ca săptămâna viitoare să avem întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. Reușim, astfel, să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energeticv și să identificăm și soluțiile. Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie.

Sigur, trebuie să fim pregătiți cu ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întîâmple... la comandament vom discuta i vom stabili ce avem de făcut. Există o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care are ca prim obiectiv menținerea aprovizionarea cu energie electrică a cetățenilor”, încheie premierul Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close