Antena 3 Politică Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Israelului: Derapajul primarului din Constanța, un incident izolat

Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Israelului: Derapajul primarului din Constanța, un incident izolat

de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   13:18
Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Israelului: Derapajul primarului din Constanța, un incident izolat
Sursa foto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus joi ambasadorulului Israelului în România, David Saranga, că "derapajul" primarului de la Constanţa trebuie să rămână un "incident izolat" care nu trebuie să afecteze relațiile dintre cele două țări.

În plus, Ciolacu a apreciat că Israelul este un model de bune practici.

Recent, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat că în jurul figurii și rolului jucat de Ion Antonescu în istoria României există "evaluări diverse, chiar contradictorii, polemici și controverse" și a invocat rolul pe care mediile academice și istoricii din Constanța ar trebui să îl aibă în vederea unui verdict cu privire la schimbarea numelui străzii, pentru a evita "abordările amatoriste". 

Ciolacu: Israelul, un model de bune practici în lupta cu pandemia

Ulterior, Chiţac a revenit asupra declarațiilor, spunând că nu ezită să schimbe numele străzii, dar are nevoie de puncte de vedere pentru începerea demersului, fiind un act strict procedural.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a dezaprobat reacţia primarului municipiului Constanţa și menţiona că a trimis încă din 2014 mai multe adrese prezentând situaţia de ilegalitate în care se găseşte instituţia condusă în prezent de Vergil Chiţac.

"Am avut un dialog foarte bun astăzi cu Ambasadorul Statului Israel în România, domnul David Saranga, despre modul concret în care România poate valorifica experiența Israelului în ceea ce privește organizarea eficientă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, ca parte esențială a luptei de combatere a pandemiei. 

Israelul este un model de bune practici și cred că autoritățile române trebuie să preia atât din măsurile de limitare și stopare a râspândirii virusului, cât și soluțiile pentru reducerea impactului acestuia asupra economiei și societății. 

Şeful PSD: L-am asigurat pe Saranga de angajamentul ferm al României în combaterea antisemitismului

Totodată, l-am asigurat pe domnul Saranga de angajamentul ferm al României în combaterea antisemitismului, indiferent de forma sau mijloacele sale de propagare. 

În acest context, i-am transmis că derapajul primarului Constanței trebuie să rămână un incident izolat care nu trebuie să afecteze în niciun fel relațiile strânse de prietenie dintre țările noastre", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Am avut un dialog foarte bun astăzi cu Ambasadorul Statului Israel în România, domnul David Saranga, despre modul...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 17 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Israel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close