Antena 3 Politică Ciolacu: "România riscă să piardă 30 miliarde de euro, dacă Barna şi Ghinea mai confundă cerințele CE cu protocoalele lor de doi bani"

Ciolacu: "România riscă să piardă 30 miliarde de euro, dacă Barna şi Ghinea mai confundă cerințele CE cu protocoalele lor de doi bani"

de Georgiana Adam    |    23 Apr 2021   •   15:35
Ciolacu: "România riscă să piardă 30 miliarde de euro, dacă Barna şi Ghinea mai confundă cerințele CE cu protocoalele lor de doi bani" Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că guvernanţii, în loc să "crape de îngâmfare și autosuficiență", ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Social-democratul spune că aceasta este recomandarea pentru cei care vor să treacă de "filtrul Comisiei" şi propune șase măsuri pentru a fi incluse în PNRR.

Ciolacu: În loc să crape de îngâmfare, guvernanții să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent PNRR

"În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență. 

România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea și toți ceilalți puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerințele ferme ale Comisiei Europene cu protocoalele lor de doi bani de la ședințele de terapie din Coaliție. 

De exemplu, dacă vreți să treceți vreodată de filtrul Comisiei, puneți mâna și copiați măsurile acestea:  

1. Bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul.

2. Centre medicale aproape de cetățeni, pentru creșterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de rețea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare. 

Ciolacu: România riscă să piardă 30 mld euro, dacă Barna şi Ghinea mai confundă cerințele CE cu protocoalele lor de doi bani 

3. Dezvoltare de secții ATI suplimentare și formarea personalului medical, pentru creșterea capacității de răspuns a sistemului medical românesc în cazul unor alte pandemii. 

4. Perfecționare profesională continuă pentru toți cetățenii, astfel încât să își poată găsi mai ușor locuri de muncă și pentru a oferi antreprenorilor forță de muncă bine calificată.

5. Fabrici de producție de alimente sănătoase în România – care să proceseze produsele agricole autohtone și să reducă importul uriaș de alimente de proastă calitate din afară.

6. Tehnologii moderne și verzi în fabricile românești – pentru dezvoltarea industriei naționale și adaptarea la cerințele pentru protecția mediului. 

Și da, veniți cu Planul în Parlament! Singuri ați demonstrat că nu puteți nimic! E timpul să ascultați de opoziție, de autoritățile locale, de patronate, de sindicate, de mediul de afaceri sau de societatea civilă! Exact cum v-a transmis și Comisia Europeană!", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vineri, pe pagina de Facebook.

În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 23 aprilie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close