Antena 3 CNN Politică Ciolacu solicită Guvernului să prezinte PNRR în Parlament: ”Trebuie să ştim şi noi ce se întâmplă cu aceşti bani”

Ciolacu solicită Guvernului să prezinte PNRR în Parlament: ”Trebuie să ştim şi noi ce se întâmplă cu aceşti bani”

Liderul social - democraţilor cere Guvernului să vină în Parlament şi să prezinte PNRR-ul. Ciolacu exlică fatpul că doar aşa se va putea analiza într-un mod transparent unde se vor duce banii europeni prevăzuţi în acest plan

Ciolacu solicită Guvernului să prezinte PNRR în Parlament: ”Trebuie să ştim şi noi ce se întâmplă cu aceşti bani”
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    08 Mar 2021   •   13:09

Marcel Ciolacu solicită Executivului să vină cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, argumentând că este un "lucru normal". Ciolacu susţine că PNRR-ul nu trebuie să fie un obiect de şantaj, iar românii ar trebui să ştie câţi bani au fost împrumutaţi şi mai ales cum vor fi cheltuiţi.

Liderul PSD solicită Guvernului să prezinte Planul de Redresare şi Rezilienţă în Parlament:

"Este normal şi trebuie să ştim şi noi ce se întâmplă cu aceşti bani şi ce reprezintă aceste taxe şi unde se vor duce aceşti bani. PNRR nu e un lucru de şantaj ci e normal. Până acum PNRR din alte state au trecut prin Parlamnet.  Domnul ministru al Fondurilor a transmis Comisiei că nu vede oportun ca PNRR să treacă prin Parlamnet pentru că durează mult. Vă amintesc că până pe 5 martie Guvernul trebuia să trimită al treilea draft de plan, primele două au fost respinse. Acest lucru nu s-a întâmplat. Nimeni nu a văzut acest plan. Nu este planul unui partid sau al unei coaliţii. Este al României. Este normal să vină în Parlament, pentru a şti cu toţii unde se duc aceşti bani. Vorbim de următării 33 de ani.
Nimeni nu l-a văzut şi credem că e corect. Nu e un plan al unui partid, ci e al românilor şi trebuie prezentat în Parlament ca toţi să ştim destinaţia sumelor pe care românii le împrumută sau le returnează ca imprumut la UE, până în 2053",
a declarat Marcel Ciolacu, în timpul conferinţei de presă de luni. 

Liderul social - democraâiloar a mai explicat şi în trecut faptul că PNRR-ul ar trebui să fie discutat. La finalul lunii februarie, Ciolacu a ţinut să precizeze că PNRR-ul ar trebui să fie discutat cu principalii actori sociali şi cu responsabili de la nivel local. 

"Este încurajator că oficialii europeni susțin demersurile #PSD în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență. Astăzi, în discuția purtată cu domnul David Sassoli, președintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esențial ca autoritățile locale și principalii actori sociali să fie implicați în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naționale, Parlamentul European va ține cont astfel de criterii relevante.

La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali și discutat în Parlamentul național. Concluzia zilei: Guvernul Cîțu trebuie să lase aroganța și să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanțele și normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro...", a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close