Antena 3 CNN Politică Coaliţia: Leonard Orban va conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene

Coaliţia: Leonard Orban va conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene

Coaliţia: Leonard Orban va conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Sep 2011   •   10:09
Update 11.40 - Premierul Emil Boc a anunţat că miercuri va trimite Parlamentului propunerea de înfiinţare a Ministerului Fondurilor Europene. Coaliţia de guvernare a stabilit ca noul ministru să fie actualul consilier prezidenţial Leonard Orban.

"Nu e vorba de un nou guvern, doar că, potrivit legii, completăm actuala structură a Guvernului cu un nou minister, al Afacerilor Europene, care va avea misiunea principală de a gestiona problema afacerilor europene. (...) Prin hotărâre de guvern, se va stabili câţi membri va avea noul minister, dar urmează audierea în comisiile de specialitate", a precizat marţi şeful PDL, Emil Boc, după terminarea şedinţei de coaliţie.
 


Update 10.30 - Leonard Orban va fi numit în funcţia de ministru al viitorului Minister pentru Fonduri Europene, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Consilierul prezidenţial pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a sosit marţi dimineaţă la Palatul Victoria. L. Orban participă la şedinţa coaliţiei, unde se discută despre înfiinţarea Ministerului pentru Fonduri Europene.

Potrivit unor surse, Coaliţia de guvernare îl susţine pe Orban la conducerea viitorului minister.

Orban a venit în faţa membrilor coaliţiei să le prezinte ce atribuţii va avea instituţia pe care o va conduce. După încheierea acestei şedinţe a coaliţiei, premierul Emil Boc va putea depune proiectul de lege prin care se modifică organizarea şi funcţionarea Executivului, astfel încât el să fie aprobat în Parlament, iar consilierul prezidenţial Leonard Orban să fie audiat în comisiile de specialitate şi intrarea sa în guvernul Boc să fie supusă votului legislativului.
 


Leonard Orban a fost şi luni la Guvern
, unde a discutat cu premierul Emil Boc, despre ministerul care va coordona fondurile europene. Orban este considerat favorit pentru a prelua funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Noua instituţie va coordona structurile care au legătură cu absorbţia fondurilor europene şi va fi principala interfaţă cu Bruxelles, pentru a accelera acest proces.

×
Subiecte în articol: leonard orban
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close