Antena 3 CNN Politică Ciolacu, despre paranghelia lui Orban: "Poate aşa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituţie pe unde ajunge"

Ciolacu, despre paranghelia lui Orban: "Poate aşa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituţie pe unde ajunge"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus miercuri seara, referindu-se la ziua lui Ludovic Orban, că "poate aşa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituţie pe unde ajunge".

Ciolacu, despre paranghelia lui Orban: "Poate aşa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituţie pe unde ajunge"
Sursa foto: colaj Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   23:32

Marcel Ciolacu a fost întrebat cum comentează faptul că Ludovic Orban a fost surprins din nou sărbătorindu-și ziua la Parlament, liderul social-demcrat a spus: "Poate aşa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituţie pe unde ajunge, să facă astfel de chefuri.

Este… nici nu vreau să mă gândesc dacă noi am fi făcut aşa ceva ce s-ar fi întâmplat în spaţiul public", a spus Marcel Ciolacu la TVR, potrivit Mediafax.

Marcel Ciolacu, despre momentul în care a fost prins cu familia în restaurant

Marcel Ciolacu a amintit și de faptul că a fost și el fotografiat într-un restaurant cu familia.

"M-a prins cu soţia, cu fiul, cu nepotul, numai membri de familie, în afară de Mihai Tudose. Și că eram opt la masă în loc de şase. Am plătit amenda. Noi vorbim de instituţii publice. Mai mult, noi vorbim de oameni care guvernează ţara şi conduc ţara în acest moment", a spus Ciolacu.

Marți a fost ziua președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a împlinit 58 de ani.

Zeci de colegi ai lui Orban au participat la aniversare, în Salonul Spaniol, fără să poarte mască. "Regulile au fost respectate. Ei nu au venit într-un mod organizat, nu au avut nicio invitație. Dacă vin colegi să-ți spună La mulți ani nu poți să le întorci spatele", a spus Ludovic Orban.

Scuzele lui Ludovic Orban după petrecerea de ziua lui

Ludovic Orban a vorbit despre cum s-a desfăşurat petrecerea pe care a dat-o ieri, în Parlament, cu ocazia zilei sale de naştere. Deşi astfel de evenimente sunt încă interzise, aproximativ 30 de persoane au fost prezente în încăperea din interiorul Palatului Parlamentului. Unii dinte colegii de partid ai liderului PNL au fost surprinşi fără mască de protecţie.

"Nu puteam să îi resping, să îi refuz. Nu a venit nimeni, la niciun fel de invitaţie. Nu s-a emis nicio invitaţie. Oamenii au venit să spună La mullţi ani. E normal. În biroul meu era şedinţa coaliţiei care s-a terminat.  Unii dintre invitaţi au venit mai repede, iar faptul că a apărut o poză şi o filmare cu nişte colegi de ai mei care nu purtau mască, s-a întâmplat când eu nu eram prezent. După finalizarea şedinţei coaliţiei şi după toate deciziile pe care le-am luat în şedinţa coaliţiei, când m-am dus către colegii mei, evident că i-am rugat să respecte regulile, pe cei care nu respectau. Şi acum cu masca,  nu poţi să porţi mască când mănânci, de exemplu. Hai să fim cinstiţi. Am văzut că aţi dat informaţii, că s-a adus pizza. A trebuit să reacţionez într-un fel la faptul că am anticipat că o să vină colegi de ai mei să îmi ureze La mulţi ani de ziua mea. Aproape toţi colegii mei care au venit să îmi spună La mulţi ani, în diferite momente, sunt aproape toţi vaccinaţi. Probabil, cunoscându-mi programul, au fost mai mulţi", a explicat preşedintele PNL.

Întrebat dacă s-a consumat băutură, preşedintele PNL a spus că a fost normal să îşi servească colegii cu ceva.

"Unde aţi văzut băutură? Normal că a trebuit să îi servesc cu ceva pe colegii mei. Nu a fost nicio petrecere organizată. La finalul programului de lucru care era cunsocut de colegii mei, au fost mai mulţi colegi. Nu am stat să îi număr, pentru că nu am stat să socotesc. Din momentul în care m-am dus în sala în care mă aşteptau colegii şi mi-au urat La mulţi ani, evident că i-am îndemnat să respecte regulile. Când e o zi de naştere, în multe locuri de muncă, oamenii vin să îi ureze La mulţi ani celui care este sărbătorit.

Întrebat dacă cei care ai fost prezenţi vor fi sancţionaţi pentru că nu au purtat mască de protecţie, Ludovic Orban a răspuns:

"Atâta timp cât de faţă cu mine i-am rugat, şi evident, exceptând momentul în care mănâncă sau beau ceva, regulile au fost respectate. Aproape toţi cei care au fost acolo, nu am stat să îi număr, că au fost 30-35, câţi au fost, ei nu au venit într-un mod organizat, nu au avut nicio invitaţie. Au venit colegi şi de la Cameră (n.r. Camera Deputaţilor) şi de la Senat. Şi anul trecut, la fel. Eu nu am organizat ziua mea de naştere. Pe de altă parte, dacă vin nişte colegi să îţi ureze La mulţi ani, nu poţi să le întorci spatele şi nu poţi să te porţi cu ei, ca şi cum nu ar fi colegii tăi", a adaugat Ludovic Orban.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close