Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților: "România e amenințată direct, la graniţă"

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților: "România e amenințată direct, la graniţă"

Conflictul militar asumat de Federația Rusă este prezent la granițele României, a declarat, vineri, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, spunând că suntem "ameninţaţi direct, la graniţă".

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților: "România e amenințată direct, la graniţă"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2022   •   15:07

"România devine zonă de impact direct în fața agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Prezența sporită a NATO și în Marea Neagră e inevitabilă. 

În ultimele ore, navele rusești prezente la Marea Neagră au ocupat Insula Șerpilor. Toți cei 13 polițiști de frontieră ucrainieni, care păzeau acest obiectiv, au fost uciși. Nu s-au predat. 

Conflictul militar asumat de Federația Rusă este prezent la granițele României, în linie de contact cu zona economică și proximitate pe platforma continentală a țărmului țării noastre. 

Realitatea este evidentă: o țară membră NATO este amenințată direct, la graniță", a atras atenţia Bogdan Rodeanu.

El amintește că NATO se întrunește de urgență vineri și, la solicitarea Ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, se impune activarea Articolul 4 din Tratatul de la Washington.

"Este nevoie de un mecanism de consultare între aliaţi, de asigurarea de forțe maritime și navale NATO, în condiţiile în care securitatea României este amenințată. Este nevoie de forțe sporite aliate la Marea Neagră. Se va decide azi. 

România este o ţară membră NATO și UE şi nu numai că își asumă gestionarea potențialei crize umanitare a refugiaților, dar susține direct cel mai important efort concentrat al Aliaților în sudul Flancului Estic al Europei. 

Germania, Italia, Ungaria și Cipru s-au opus excluderii Rusiei din Sistemul interbancar internațional de plăți (SWIFT), măsură considerată una dintre cele mai dure sancțiuni financiar-economice care pot fi aplicate Rusiei. 

Datorită efectelor puternice imediate ale acestei măsuri, Statele Unite au evitat să o includă în primul pachet de sancțiuni aplicate Rusiei, iar utilizarea ei a fost menținută ca măsură progresivă de constrângere", adaugă Rodeanu.

??????? ?????? ???? ?? ?????? ?????? ?? ???? ?????????? ?????? ?? ?????????? ????????. ???????? ??????? ? ???? ?? ??...

Publicată de Bogdan Rodeanu pe Vineri, 25 februarie 2022

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close