Antena 3 CNN Politică Comisie prezidenţială pentru patrimoniu. Băsescu doreşte repetarea experienţei raportului Miclea

Comisie prezidenţială pentru patrimoniu. Băsescu doreşte repetarea experienţei raportului Miclea

Comisie prezidenţială pentru patrimoniu. Băsescu doreşte repetarea experienţei raportului Miclea
Sursa foto: Traian Bãsescu
21 Sep 2009   •   14:06

Cotroceniul şi-a mai constituit o nouă comisie prezidenţială. Noul for este menit să creeze un "instrument de bază pentru modificări legislative care să încetinească şi chiar să stopeze procesul de degradare a patrimoniului construit şi a siturilor arheologice şi naturale".

La lansarea Raportului Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu, preşedintele Traian Băsescu a declarat că este convins că va exista receptivitate la Guvern şi în Parlament pentru a se transpune în legislaţie recomandările specialiştilor în domeniu.

Şeful statului a acuzat pierderile iremediabile produse deja în domeniul patrimoniului, dar a apreciat că "încă nu este prea târziu" dacă Guvernul va prelua Raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniul contruit, stiturile istorice şi naturale şi va introduce "un set de măsuri severe, pentru încălcările de la normele europene pe care România le-a adoptat deja, dar nu le-a transferat în legi şi care vizează în primul rând prezervarea patrimoniului construit şi a patrimoniului natural, ca elemente de identitate a unei naţiuni".

"Am convingerea ca va fi receptivitate la Guvern pentru a se transpune în legislaţie tot ceea ce înseamnă recomandare a acestei Comisii şi, în acelaşi timp, am convingerea că, odată legislaţia apărută, ea va fi şi respectată de toate părţile: administraţie locală, investitor, dar şi arhitect", a conchis şeful statului carea a invocat modul pozitiv în care au decurs lucrurile în cazul raportului comisiei prezidenţiale pentru Educaţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comisie patrimoniu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close