Antena 3 CNN Politică Conducerea PDL va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu delegaţia FMI, CE şi BM

Conducerea PDL va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu delegaţia FMI, CE şi BM

Conducerea PDL va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu delegaţia FMI, CE şi BM
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2013   •   16:18

Conducerea PDL va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu delegaţia FMI, CE şi BM, a precizat luni, preşedintele PDL Vasile Blaga, arătând că aceasta este o dorinţă reciprocă.
   
"Este o dorinţă reciprocă. Şi ei (cei de la FMI, CE, BM - n.r.) doresc şi noi dorim, aşa că vom avea o discuţie cu FMI, CE, BM săptămâna viitoare", a spus Vasile Blaga, citat de Mediafax.
   
O misiune a Fondului Monetar Internaţional condusă de Erik de Vrijer se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discuţie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară. Misiunea FMI va fi însoţită de echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială.
   
România are în derulare un acord preventiv cu FMI şi UE în valoare de 5 miliarde euro, fonduri care nu vor fi accesate decât în caz de necesitate.
   
FMI a întrerupt misiunile de evaluare după luna septembrie a anului trecut, motivând că doreşte să discute bugetul pentru 2013 doar cu executivul rezultat după alegerile parlamentare din luna decembrie. Totuşi, în noiembrie a fost prezentă în România o misiune tehnică, în timpul căreia experţii FMI au analizat performanţele economice şi bugetare, fără a face însă niciun fel de declaraţii publice şi fără un raport către consiliul director al Fondului.



×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close