Antena 3 CNN Politică Conducerea PNL se joacă cu nervii liberalilor pro-guvernare. Antonescu premier, condiţie de pus PDL

Conducerea PNL se joacă cu nervii liberalilor pro-guvernare. Antonescu premier, condiţie de pus PDL

Conducerea PNL se joacă cu nervii liberalilor pro-guvernare. Antonescu premier, condiţie de pus PDL
Sursa foto: Crin Antonescu, Cãlin Popescu Tãriceanu
09 Dec 2009   •   15:08

Biroul Politic Central al PNL ar putea să-l propună pe liderul Crin Antonescu ca premier în eventualitatea unor negocieri cu PDL pentru constituirea unei majorităţi şi a unui nou guvern, susţin surse liberale. Conform surselor citate, în şedinţa BPC se a analizează la această oră şi această idea de lucru care ar putea fi apoi prezentată spre consultare şi aprobare şi Comitetului Executiv Naţional al partidului care se va întruni la ora 16:00. Scenariul Antonescu premier se vrea însă mai mult o tentativă de descurajare a ofertei PDL de a forma împreună un guvern de dreapta, prin punerea unro condiţii imposibile decât o propunere de discuţii în sine şi riscă să provoace un adevărat scandal în PNL. Liderii filialelor din teritoriu sunt conştienţi că democrat-liberalii nu vor accepta niciodată condiţia ca Antonescu să fie premier. Şi parlamentarii PNL sunt nemulţumiţi de modul în care acţionează conducerea partidului, care nu îi consultă în nici un fel cu privire la acţoiunile politice viitoare, susţin sursele citate.

Surse din interiroul PNL susţin că în cazul în care Crin Antonescu va veni cu o asemenea propunere în cadrul CExN, ea nu va fi validată. Mai mult, atât liderii filialelor din teritoriu, cât şi parlamentarii partidului vor cere conducerii elaborarea unui proiect politic concret şi viabil care să ofere formaţiunii posibilitatea de a accede la putere.

Mai mult, tabăra proguvernare alături de PDL condusă de Călin Popescu Tăriceanu ar fi chiar dispusă să nu facă din primirea funcţiei de premier o condiţie obligatorie, fiind mai curând interesată de primirea unor portofolii grele în viitorul guvern decât de blocarea posibilelor negocieri cu o propunere considerată de mulţi liberali ca absurdă.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close