Antena 3 CNN Politică Consilierul prezidenţial Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului medical de 15 ani, l-am părăsit îngrozit

Consilierul prezidenţial Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului medical de 15 ani, l-am părăsit îngrozit

Consilierul prezidenţial Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului medical de 15 ani, l-am părăsit îngrozit
Sursa foto: Foto: Intact images
14 Sep 2010   •   22:27

Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu a declarat, marţi, la o dezbatere pe tema sistemului sanitar, că nu mai este de 15 ani client al sistemului medical de 15 ani, informează Mediafax. Acesta a continuat, spunând că a înlocuit serviciile sanitare cu ceai de păducel, bun pentru tensiune.

Dezbaterea a fost moderată chiar de Avramescu, care i-a mai avut ca invitaţi pe Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei, Cristian Vlădescu, Virgil Păunescu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţi ai sistemului medical şi farmaceutic.

"Voi asista cu multa curiozitate la dezbatere si voi asculta cu mult interes. Sa va spun de ce: pentru ca - nu stiu care este situatia dumneavoastra - dar cel putin eu nu mai sunt un client al sistemului de sanatate de vreo 15 ani. L-am parasit ingrozit, cum banuiesc ca multi au facut-o deja", a declarat consilierul prezidenţial.

În contextul discuţiilor, Cătălin Avramescu a revenit la relaţia sa cu sistemul medical, mărturisind că recent s-a tratat de tensiune cu ceai de păducel.
"Ce simple sunt lucrurile de partea cealaltă a baricadei... Eu am făcut saltul direct spre capitalismul perfect. Zilele trecute mi-a spus soţia mea, în contextul în care vroiam să mănânc nu ştiu ce: "Ai tensiune!"... Zice: "Ceai de paducel". Simplu! Vedeţi?", a spus el.

Consilierul fost contrazis de unul dintre cei prezenţi la dezbatere, care i-a atras atenţia că problema apare la costurile tratamentului bolilor grave, care este foarte mare.

"Aici vă păcăliţi şi dumneavoastră şi imensa majoritate a populaţiei atunci când vorbeşte de asigurări private. Noi nu vedem decât sumele acestea mici - un abonament la firma X,Y, Z de 500, 1.000, 1.000.000. Ceea ce nu se vede este costul bolilor grave. Cât îţi poţi permite să suporţi un tratament?", a comentat unul dintre participanţi.

"Acum, vorbind serios, riscul este foarte mic. Deci, in treaba asta cu asigurarile, va spun sincer, asa cum o vad eu, ca pacient potential: este ca si cum as investi in bilete de loterie", a raspuns Avramescu.

După ce a stârnit reacţii amuzante, consilierul prezidenţial şi-a reluat rolul de moderator in sala, nu înainte de a preciza că ramane cu încăpăţânare la formula ceaiului de păducel.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close