Antena 3 CNN Politică Contestarea rezultatului alegerilor de către PSD, o posibilitate. PNL ar putea lua o decizie similară

Contestarea rezultatului alegerilor de către PSD, o posibilitate. PNL ar putea lua o decizie similară

Contestarea rezultatului alegerilor de către PSD, o posibilitate. PNL ar putea lua o decizie similară
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
07 Dec 2009   •   12:09

PSD a decis deja ca reprezentanţii săi din Birourile Electorale Judeţene să nu semneze procesele verbale care atestă rezultatele electorale de tur doi la nivel judeţean. Vicepreşedintele PSD, Viorel Hrebenciuc a declarat luni, la sediul PSD că se ia în calcul contestarea alegerilor ca variantă de lucru. Candidatul PSD-PC la Preşedinţie, Mircea Geoană, a sosit şi el la sediul PSD pentru şedinţa conducerii partidului, el intrând grăbit în clădire şi ignorând întrebările ziariştilor prezenţi. Şi liberalii sunt în şedinţă, surse din cadrul acestui partid confirmând că nu este exclusă ralierea la poziţia PSD pentru a contesta împreună rezultatul alegerilor şi a cere o nouă renumărare a voturilor.

?O să vedem, există şi această posibilitate, sigur. Acum o să vă dau un răspuns stas: o să facem conform legii. Deja s-a decis ca reprezentanţii PSD din BEJ-uri să nu semneze procesele verbale de vot. Nu s-a luat altă decizie în momentul de faţă? a precizat Hrebenciuc.

Întrebat cum îşi explică diferenţa dintre rezultatele exit-poll-urilor şi datele anunţate de BEC, Hrebenciuc a spus: "Exit-poll-urile au fost bune, în schimb frauda a fost mult mai mare decât ne-am imaginat. Cel puţin asta este concluzia pe care am tras-o azi-noapte".

El a arătat că numărătoarea paralelă a PSD a încetat în această noapte, după ce au primit mai multe semnale că alegerile au fost fraudate în mai multe judeţe. Hrebenciuc a arătat că PSD a descoperit, la cel puţin în două judeţe, "chestiuni destul de grave".

?Nu ne-au venit procesele verbale din Transilvania. Ne-am oprit din numărătoare în momentul în care, de exemplu, la Arad, la procesele verbale nu mai corespundeau cheile. Nu se încideau şi noi ne-am oprit din numătoare? a explicat, la rândul său, Valeriu Zgonea.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close