Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Corina Crețu: "Apreciez decizia adoptată azi de Colegiul Comisarilor privind aderarea României la Schengen"

Europarlamentarul Corina Crețu: "Apreciez decizia adoptată azi de Colegiul Comisarilor privind aderarea României la Schengen"

Europarlamentarul Corina Crețu, în privinţa aderării României la spaţiul Schengen: "Avem acum șanse reale ca, până la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în spaţiul Schengen".

Europarlamentarul Corina Crețu: "Apreciez decizia adoptată azi de Colegiul Comisarilor privind aderarea României la Schengen"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ştefan Petrică    |    16 Noi 2022   •   14:49

Corina Crețu, a scris, pe pagina sa de Facebook, după poziţia favorabilă pentru aderarea Romaniei la Spațiul Schengen comunicată de Colegiul Comisarilor, că  "primirea României în zona de liberă circulație a Europei este o șansă majoră, care trebuie folosită la potențialul său maxim. Țara noastră s-ar alătura, astfel, celorlalte State Membre care permit trecerea granițelor fără prezentarea actelor de identitate și fără opriri pentru control. Beneficiile ar fi, așadar, incontestabile – atât pentru turism, cât și pentru comerț, IMM-uri sau transporturi etc.".

"Este un semnal important din partea Comisiei Europene și o speranţă că această temă va figura pe agenda reuniunii miniștrilor de interne ai Uniunii Europene. a mai adăugat aceasta în postarea de pe Facebook. 

Apreciez decizia adoptată azi de Colegiul Comisarilor privind aderarea României la Schengen. Este un semnal important...

Publicată de Corina Cretu pe Miercuri, 16 noiembrie 2022

 

×
Subiecte în articol: Corina Cretu Schengen
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close