Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre proteste: Ziua de 10 august prezintă niște ciudățenii

Crin Antonescu, despre proteste: Ziua de 10 august prezintă niște ciudățenii

Crin Antonescu, despre proteste: Ziua de 10 august prezintă niște ciudățenii
11 Sep 2018   •   15:31

Autorităţile de la Bucureşti nu au avut o reacţie imediat după protestele din 10 august, a declarat marţi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu. El a afirmat că, în contextul în care "se dau unii pe alţii pe mâna organelor", pierde din nou imaginea României, care a apărut din nou, într-o măsură disproporţionată, "o ţară a violenţei, a instabilităţii". 

El a arătat că nu ştie dacă protestele din 10 august au fost finanţate din exterior, dar consideră că "acea zi prezintă totuşi nişte ciudăţenii". 

"Eu, deja, într-un peisaj politic în care toate părţile cer în fiecare zi anchetarea a ceva, a cuiva, cred că deja există un zgomot de fond care ne facem să pierdem lucrurile esenţiale şi lucrurile esenţiale sunt funcţionarea instituţiilor, sunt regulile de cooperare democratică ale tuturor participanţilor la viaţa publică, de la cei care guvernează până la cetăţeanul de pe stradă. (...) Oricum ar fi, pentru mine, cel mai izbitor lucru a fost acela că în ziua respectivă, în seara respectivă, a doua zi (...) o autoritate publică, un prim ministru, ministru de Interne, cineva, nu a ieşit să comunice foarte clar ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Pentru că, din toată această poveste din care se dau unii pe alţii pe mâna organelor, pierde din nou imaginea României, care cred, într-o măsură disproporţionată, a apărut din nou ca o ţară a violenţei, ca o ţară a instabilităţii, ca o ţară în care regulile democratice se respectă rar şi puţin, ceea ce, una peste alta, probabil că nici nu e chiar atât de adevărat", a spus Antonescu. 

Fostul lider liberal spune că temele majore din politică sunt evitate, când nu sunt ascunse. "Se duce un război destul de jos, mijloacele, termenii până şi limbajul, care niciodată n-a fost foarte preţios în politica românească - suntem mai slobozi la gură - dar astăzi limbajul a coborât din toate punctele de vedere şi toate formele de limbaj către o violenţă surdă care nu prevesteşte nimic bun ", a spus Antonescu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close